vyhrajte-s-preventanem

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Tipy na skvělé vánoční dietní cukroví

4. prosince 2013

Tipy na skvělé vánoční dietní cukroví

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: sladkosti pečení Cukroví Vánoce dieta

preventan-mimiforum-banner

Bez dobrého cukroví si řada z nás vánoční svátky nedovede představit. Pokud ale nechcete přibrat, upečte si některé z dietních druhů a mlsat se vám bude o to lépe.

Actilac

· Obsahuje harmonický poměr kombinaci 8 kmenů mikroorganismů včetně bifidobakterií a lactobacilů.
· Obsah mikroorganismů ≥ 4×108 CFU/cps.

actilac_small

Doplněk stravy

Více ZDE

Vánoční pečení už pomalu začíná a jen málokdo si tyto svátky umí představit bez vůně cukroví a bez mlsání. Pokud ale máte o svou štíhlou linii strach, upečte si některou z pochoutek v dietním kabátě.


Dietní kokosové kuličky

Dobré, rychlé a lehké nepečené cukroví.


Co je potřeba: 200 g kokosu, 4 bílky, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce citronové kůry, 40 g piškotů, 6 lžic sorbitu

Jak na to: Kokosovou moučku, 3 bílky, citronovou šťávu i kůru a 20 g strouhaných piškotů zpracujeme v těsto a dáme do lednice ztuhnout. Poté vmícháme zbylý bílek a piškoty. Z kokosové hmoty tvoříme kuličky a obalujeme v kokosu.

 

dieta-dietni-cukrovi-ii-sxc-nahled Božský košíček

Výborné košíčky s ořechovou náplní, vanilkovým krémem a čokoládovou polevou v dietním kabátě.

Co je potřeba: 250 g jahelné mouky, 250 g pšeničné mouky, 200 g tuku (např. Biomargarín), 200 g sladu, sůl, na ořechovou náplň 150 g ječmenného sladu Sladěnka, hrnek Mišutky, 200 g mletých ořechů, na krém 1 lžíce Agaru, kukuřičnou instantní kaši Mišutku na zahuštění, ½ balíčku sojového nápoje Provamel, na polevu ½ lžíce kakaa, 100 g tuku, višeň na dozdobení

Jak na to: Smícháme suché suroviny, přidáme tuk a slad. Zpracujeme těsto a necháme chvilku odpočinout. Poté dáme do košíčku a pečeme při 180 0C. Vychladlé košíčky plníme ořechovou náplní. Tu připravíme tak, že rozpustíme 150 g Sladěnky na ¼ litru vody, ještě teplé mixujeme s hrnkem Mišutky. Nakonec přidáme ořechy. Poléváme vanilkovým krémem a čokoládovou polevou. Vanilkový krém připravíme tak, že do hrnku mírně osolené vody, kterou dáme vařit, přidáme Agar. Odstavíme a zašleháme Mišutku do požadované hustoty a půl balíčku vanilkového Provamelu. Můžeme přidat pár kapek rumu. Na čokoládovou polevu rozpustíme půl lžíce kakaa a 100 g tuku. Hotový košíček můžeme zdobit višní.

 
Stéviová srdíčka

Jednoduché, bez cukru, s oblíbeným přírodním sladidlem – stévií. Zvládne je i začínající hospodyňka.

Co je potřeba: 250 g hladké mouky, 250 g tuku, 250 g tvarohu, 2 vejce, citronová kůra, vanilka, stévie, jemně mleté ořechy

Z mouky, tuku, tvarohu, vajec, vanilky a citronové kůry vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Jakmile ztuhne, opatrně ho rozválíme a vykrajujeme srdíčka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na pečícím papíru. Horké obalujeme ve směsi ořechů se stévií.


Text: asm

Foto: Sxc.hu

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse