folgravidformen-banner

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Tipy na lehké jednohubky

25. ledna 2018

Tipy na lehké jednohubky

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: chuťovka jednohubky jidlo dieta sýr

preventan-mimiforum-banner

I když držíte dietu, můžete občas lehce zhřešit. Třeba ve chvíli, kdy chystáte oslavu a potřebujete nachystat co nejlepší slavnostní jednohubky. 

Roládky z tramezzina

Tip na neobvyklé jednohubky podle Michala Suchánky, šéfkuchaře La Lorraine.

 

Co je potřeba: 1/3 plátu světlého tramezzina La Lorraine, 10 g pomazánkového másla, 3 g dijonské hořčice, 3 g ledového salátu, 20 g šunky, 3 plátky rakouského špeku, 3 ks černých oliv

 

Jak na to:  Z plátu tramezzina oddělíme 1/3. Tu lehce pomažeme pomazánkovým máslem a dijonskou hořčicí. Posypeme velmi jemnými nudličkami ledového salátu a doplníme šunkou. Vše pečlivě zarolujeme a vzniklou roládu obalíme tenkými plátky rakouského špeku, který zabrání osychání. Ostrým nožem rozkrojíme na 3 díly a spíchneme párátkem, na které jsme si předtím napíchli olivu.

 

dieta-tipy-na-lehke-jednohubky-ii-archiv-nahled Pikantní jednohubky

Jedinečná kombinace sýra, jahody a pepře obohatí slavnostní tabuli. 

 

Co je potřeba: Président Emmental bloček, jahoda, chřest, čerstvě namletý pepř

 

Jak na to: Emmental nakrájíme na stejně velké kostičky, chřest na tenká kolečka a jahody na osminy. Na kostičky sýra položíme chřest, jahodu a posypeme čerstvě namletým pepřem.

 

Vícezrnná bruschetta s kuřecím masem a pestem

Skvělá chuťovka podle Michala Suchánka, šéfkuchaře La Lorraine. 

 

Co je potřeba: 1 plátek tmavého vícezrnného chleba La Lorraine, 60 g kuřecích prsou, 10 g olivového oleje, 60 g rajčat, 30 g bazalkového pesta, sůl a pepř    

 

Jak na to: Kuřecí prsa potřeme směsí z poloviny oleje, soli a pepře. Necháme 10 minut odležet, opečeme a nakrájíme na tenké plátky. Silnější plátky rajčat potřeme zbylým olejem, ochutíme solí, pepřem a poté je zprudka opečeme na grilovací pánvi. Chléb obložíme plátky kuřecího masa, které prokládáme grilovanými rajčaty. Na závěr pokapeme bazalkovým pestem.

 

Francouzská inspirace

Výborná pochoutka ze sýru a rajčátek!

 

Co je potřeba: bílá bagetka, Président La Brique, sušená rajčata, cherry rajčátka, rukola

 

Jak na to: Sušená rajčata nakrájíme na kousky a cherry rajčátka na osminky. Na nakrájenou bílou bagetku klademe postupně sýr La Brique, cherry rajčátka a sušená rajčata. Dozdobíme kouskem rukoly.

 

Text: mob

Foto: archiv La Lorraine, Président

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse