uromax-brusinka-zdarma

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Newsletter

Chcete být informováni o novinkách z mimiforum.cz?
Zadejete zde svoji emailovou adresu.

Tipy na dobré recepty z ryb

16. září 2015

Tipy na dobré recepty z ryb

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: quiche vaření ryby dieta recept

preventan-mimiforum-banner

Usmažit, upéct či grilovat rybu zvládne každý. Chcete ale něco netradičního? Zkuste některý z těchto receptů!

MaxIQ

• Omega-3 vhodné i pro děti.
• Min. 85% omega-3 nenasycených mastných kyselin.
• Malé tobolky pro snadné polykání.
• Příjemné užívání – bez rybí chuti.
• Bez barviv, sladidel, konzervačních látek.

maxiq-nahled

Doplněk stravy

Více ZDE!

Panzanella


Co je potřeba: 200 g rajčat, 100 g salátové okurky, 10 ks kaparů, 50 g červené cibule, 1 balení sardinek v oleji, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 120 g SPAK Balsamico dressingu,  4 plátky toastového světlého chleba, dle chuti sůl, pepř

 

Jak na to: Světlý toastový chléb pokapeme balsamico dressingem. Rajčata nakrájíme na osminky, okurku s cibulí nasekáme najemno. Na dno kameninové mísy naskládáme namočený chléb, přidáme pokrájená rajčata, okurky a nasekanou cibuli. Dále přidáme rozmačkané sardinky. Dochutíme solí, olejem a balsamico dressingem.

 

Lehce marinovaný restovaný tuňák v zázvoru s redukcí z Pinot noir

Co je potřeba: 400 g tuňáka, Marináda:  200 ml sojové omáčky Kikkoman, 50 g zázvoru , 10 g chilli papriček , 5 g koriandru, 5 g sezamového oleje Omáčka z Pinot noir: 300 ml červeného vína Pinot noir (Rulandské modré), 10 g třtinového cukru , 50 g másla president (neslaného) , 1 g soli , 120 g telecí demi-glace

 

Jak na to: Zázvor očistíme a nakrájíme na malé kostičky, stejně tak chilli papričku, ale bez semínek. Nasekáme koriandr, přidáme do sojové omáčky i se sezamovým olejem a vše promícháme. Vložíme tuňáka a necháme marinovat pět hodin. Pak tuňáka krátce orestujeme na olivovém oleji a nakrájíme na plátky. Připravíme si omáčku. Červené víno svaříme do pěny, přidáme třtinový cukr, máslo, sůl a telecí demi-glace a vše lehce provaříme.

 

Tip sommeliera: Marinovaný tuňák, redukce z Rulandského modrého – nádherná kombinace, kterou nejen díky charakteru, ale i barvě na pití skvěle doplní Bohemia Sekt Prestige rosé brut, sekt vyráběný klasickou technologií kvašením v lahvi.

 

dieta-recepty-z-ryb-ii-archiv-nahled Quiche s lososem a koprem


Co je potřeba:
Korpus: 11 dg (3 polévkové lžíce) másla, špetka soli, 20 dg hladké mouky, 1 vejce nebo 6 dg + 2 žloutky , ½ kg cizrny nebo hrachu
Náplň: 2 vajíčka, 6 žloutků (12 dg), ½ litru smetany 33% (nebo na vaření), snítka kopru, polévková lžíce kapari, 250 g lososa (dle potřeby), špetku nastrouhaného muškátového oříšku na chuť

Jak na to: Uděláme si těsto ze studeného másla, špetky soli a hladké mouky. Přidáme jedno vejce a jeden žloutek, rozmícháme (ideálně v robotu Kitchen Aid), necháme odpočinout. Těsto rozválíme na hladké mouce a do rozměru 3 mm a vložíme do předem vymazané formy s pečicím papírem. Těsto kopíruje tvar formičky, takže udělá pomyslnou jamku na později přidaný obsah. Do těsta vložíme alobal, vysypeme hrachem nebo cizrnou, aby se hezky vypeklo. Pečeme na 180 °C cca 30 minut do světle hnědé barvy.  Po vychladnutí vyjmeme luštěniny a alobal a naskládáme lososa (každý plátek vždy zabalíme do růžičky a vložíme) a kopr. Můžeme přidat kapari a dáme znova péct na 165°C cca 30 minut. Jak na náplň? Smícháme ½ smetany, 2 vajíčka + 6 dalších žloutků. Sůl, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek… Ohřejeme smetanu na 38–40 stupňů, zamícháme rozšlehané vajíčka se žloutky dohromady, přidáme sůl pepř a směs dáme do předem připravené formy, poskládáme vzhledově lososa a posypeme snítky čerstvého kopru.

 

Text: mob

Foto: archiv Spak, KitchenAid

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse
Váš email:
Heslo:
Horoskop
Vítáme nová miminka
Dítě Uživatelka Termín
Antonín
mamybaby14.12.2016
Jaroslav
Izabela
italka29.09.2016
Nikola
Pavla03.10.2015
Dítě Uživatelka Datum
Přemysl
jesenka3323.08.
Adam
Petra8407.11.
Jan
Karel02.08.
Přidat svůj termín »
Vaše příspěvky
Vaše poslední fotopříspěvky
NÁŠ POKLAD
NÁŠ POKLAD
Od uživatele: Aleki
profilová fotka
profilová fotka
Od uživatele: Natálka Kresbová
Miláček Péťa
Miláček Péťa
Od uživatele: Petulinka
Anketa