banner-maxicor-miniforum-809x292

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Newsletter

Chcete být informováni o novinkách z mimiforum.cz?
Zadejete zde svoji emailovou adresu.

Tipy na dobré recepty z ryb

16. září 2015

Tipy na dobré recepty z ryb

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: quiche vaření ryby dieta recept

preventan-mimiforum-banner

Usmažit, upéct či grilovat rybu zvládne každý. Chcete ale něco netradičního? Zkuste některý z těchto receptů!

MaxIQ

• Omega-3 vhodné i pro děti.
• Min. 85% omega-3 nenasycených mastných kyselin.
• Malé tobolky pro snadné polykání.
• Příjemné užívání – bez rybí chuti.
• Bez barviv, sladidel, konzervačních látek.

maxiq-nahled

Doplněk stravy

Více ZDE!

Panzanella


Co je potřeba: 200 g rajčat, 100 g salátové okurky, 10 ks kaparů, 50 g červené cibule, 1 balení sardinek v oleji, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 120 g SPAK Balsamico dressingu,  4 plátky toastového světlého chleba, dle chuti sůl, pepř

 

Jak na to: Světlý toastový chléb pokapeme balsamico dressingem. Rajčata nakrájíme na osminky, okurku s cibulí nasekáme najemno. Na dno kameninové mísy naskládáme namočený chléb, přidáme pokrájená rajčata, okurky a nasekanou cibuli. Dále přidáme rozmačkané sardinky. Dochutíme solí, olejem a balsamico dressingem.

 

Lehce marinovaný restovaný tuňák v zázvoru s redukcí z Pinot noir

Co je potřeba: 400 g tuňáka, Marináda:  200 ml sojové omáčky Kikkoman, 50 g zázvoru , 10 g chilli papriček , 5 g koriandru, 5 g sezamového oleje Omáčka z Pinot noir: 300 ml červeného vína Pinot noir (Rulandské modré), 10 g třtinového cukru , 50 g másla president (neslaného) , 1 g soli , 120 g telecí demi-glace

 

Jak na to: Zázvor očistíme a nakrájíme na malé kostičky, stejně tak chilli papričku, ale bez semínek. Nasekáme koriandr, přidáme do sojové omáčky i se sezamovým olejem a vše promícháme. Vložíme tuňáka a necháme marinovat pět hodin. Pak tuňáka krátce orestujeme na olivovém oleji a nakrájíme na plátky. Připravíme si omáčku. Červené víno svaříme do pěny, přidáme třtinový cukr, máslo, sůl a telecí demi-glace a vše lehce provaříme.

 

Tip sommeliera: Marinovaný tuňák, redukce z Rulandského modrého – nádherná kombinace, kterou nejen díky charakteru, ale i barvě na pití skvěle doplní Bohemia Sekt Prestige rosé brut, sekt vyráběný klasickou technologií kvašením v lahvi.

 

dieta-recepty-z-ryb-ii-archiv-nahled Quiche s lososem a koprem


Co je potřeba:
Korpus: 11 dg (3 polévkové lžíce) másla, špetka soli, 20 dg hladké mouky, 1 vejce nebo 6 dg + 2 žloutky , ½ kg cizrny nebo hrachu
Náplň: 2 vajíčka, 6 žloutků (12 dg), ½ litru smetany 33% (nebo na vaření), snítka kopru, polévková lžíce kapari, 250 g lososa (dle potřeby), špetku nastrouhaného muškátového oříšku na chuť

Jak na to: Uděláme si těsto ze studeného másla, špetky soli a hladké mouky. Přidáme jedno vejce a jeden žloutek, rozmícháme (ideálně v robotu Kitchen Aid), necháme odpočinout. Těsto rozválíme na hladké mouce a do rozměru 3 mm a vložíme do předem vymazané formy s pečicím papírem. Těsto kopíruje tvar formičky, takže udělá pomyslnou jamku na později přidaný obsah. Do těsta vložíme alobal, vysypeme hrachem nebo cizrnou, aby se hezky vypeklo. Pečeme na 180 °C cca 30 minut do světle hnědé barvy.  Po vychladnutí vyjmeme luštěniny a alobal a naskládáme lososa (každý plátek vždy zabalíme do růžičky a vložíme) a kopr. Můžeme přidat kapari a dáme znova péct na 165°C cca 30 minut. Jak na náplň? Smícháme ½ smetany, 2 vajíčka + 6 dalších žloutků. Sůl, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek… Ohřejeme smetanu na 38–40 stupňů, zamícháme rozšlehané vajíčka se žloutky dohromady, přidáme sůl pepř a směs dáme do předem připravené formy, poskládáme vzhledově lososa a posypeme snítky čerstvého kopru.

 

Text: mob

Foto: archiv Spak, KitchenAid

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse
Váš email:
Heslo:
Horoskop
Vítáme nová miminka
Dítě Uživatelka Termín
Xaverius
Soběslav
stefanZítra
Dítě Uživatelka Termín
Gabriella
kdfin08.02.2018
Saskie
Stela
stefan24.01.2018
Tereza
Tara
stefan24.01.2018
Dítě Uživatelka Datum
Martin
jarinka26.06.
Přemysl
jesenka3323.08.
Ondřej
Uzlíček10.08.
Přidat svůj termín »
Vaše příspěvky
Vaše poslední fotopříspěvky
NÁŠ POKLAD
NÁŠ POKLAD
Od uživatele: Aleki
profilová fotka
profilová fotka
Od uživatele: Natálka Kresbová
Miláček Péťa
Miláček Péťa
Od uživatele: Petulinka
Anketa