7. října 2019
Láska, nebo rodina? Vyplatí se vztah jen kvůli dětem?
Na otázku, zda se vyplatí držet vztah jen kvůli dětem, neexistuje jednoznačná odpověď. Záleží totiž
4. září 2019
Problém: Matka chce řídit náš vztah!
Případů, kdy chce matka řídit život svému dospělému dítěti, je víc, než si myslíte. I když jste dos

15. října 2013
Tipy, jak správně skladovat pečivo
Kategorie: Děti a rodina, Připojené tagy: chlebník rohlíky chléb skladování Pečivo
Mít čerstvé pečivo co nejdéle můžete, pokud dodržíte pár základních pravidel. Zapomeňte na igelitové sáčky a inspirujte se, jak chléb a rohlíky správně skladovat.
Actilac
· Obsahuje harmonický poměr kombinaci 8 kmenů mikroorganismů včetně bifidobakterií a lactobacilů.
· Obsah mikroorganismů ≥ 4×108 CFU/cps.
Křupavý rohlík či čerstvý chléb k snídani. Kdo by si nepřál dát si ráno horkou kávu a čerstvé pečivo. Jenomže pokud si pro ně nezajdete do pekařství, nepřipravíte si jej v pekárně či nedopečete v troubě, jen stěží se ho dočkáte. Rohlík ztvrdne, anebo se z něj stane »guma«, chléb může zvlhnout a začít plesnivět. Aby se tomu předešlo, je dobré vědět, jak správně pečivo skladovat.
MIMIFORUM zjistilo:
Jak správně skladovat pečivo
1. Nekupujte velké zásoby
Méně je v tomto případě více. Lepší je denně čerstvý chléb než týden sebelépe skladovaný. Naučte se kupovat takové množství, které rodině vyhovuje, a brzo je sníte.
2. Chléb nikdy nedávejte do lednice.
Zde totiž vysychá a díky kondenzaci vodních par velice rychle plesniví. A na takovém pečivu byste si rozhodně nepochutnala.
3. Zapomeňte na igelitové sáčky.
Pro skladování pečiva nejsou igelitové pytlíky vůbec vhodné. Rychle v nich totiž plesniví a jeho konzumací si zaděláváte na pořádné zdravotní problémy. Raději volte plátěný, lněný či bavlněný sáček. Zabalit jej můžete také do utěrky, přes kterou může dýchat a neokorává. Není vhodné jej tak však skladovat dlouhodobě.
4. Pozor na teplé pečivo.
Pokud si v obchodě koupíte ještě teplé pečivo, anebo si připravíte domácí, pozor na jeho uskladnění. Igelitový sáček je nevhodný ještě více, pečivo v něm zvlhne a rozmočí se a dobré není už vůbec. Volte proto vždy sáček papírový.
5. Pomoct může mraznička.
Máte-li čerstvého pečiva příliš, můžete ho zamrazit. Vydrží vám tak dobré až půl roku. Pamatujte ale, že čím čerstvější jej zamrazíte, tím lepší bude. Dáte-li do mrazničky okoralý chléb či »gumové« rohlíky, dobrého pečiva se po rozmrazení určitě nedočkáte.
6. Používejte chlebník.
Praktickým doplňkem do kuchyně, který vám pomůže s uchováním pečiva, je chlebník. Splňuje totiž podmínky, které jsou pro jeho skladování ideální – v suchu a bez přístupu vzduchu. Na trhu je jich celá škála – od dřevěných přes plastové až po kovové. Do chlebníku se vyplatí investovat. Dvířka častým otvíráním trpí, a tak je lepší vybírat kvalitní modely. Navíc chlebník se může stát i zajímavým doplňkem kuchyně, a tak jej roli při výběru může hrát i jeho design. Kvalitní zdravotně nezávadný materiál by měl být samozřejmostí.
7. Další způsoby skladování. 
Možností, jak skladovat pečivo, je ale víc. Vyzkoušet můžete jeho uložení ve vakuových dózách, z nichž odsajete vzduch, v keramickém zásobníku, využít můžete i uzavřenou skříň či speciální zásuvku v lince s vnitřní plastovou vložkou, která je určená na pečivo. Nepropouští k němu vzduch, a není problém s jejím čištěním a údržbou.
Text: mob
Foto: Sxc.hu
Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!