vyhrajte-s-preventanem

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Šokující: Z diet se tloustne, tvrdí vědci

24. srpna 2012

Šokující: Z diet se tloustne, tvrdí vědci

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: tloustnutí vědci infarkt diety hubnutí

preventan-mimiforum-banner

Nedržte diety, jen z toho ztloustnete, tvrdí vědci. A ještě si zaděláte na pořádný problém. Z diet totiž můžete dostat infarkt či mrtvici. Je toho mnohem víc, proč si dietu rozmyslet.

Vitamin E 200

Vitamin E 200 (tokoferol) řadíme mezi vitaminy rozpustné v tucích. Vyznačuje se silným antioxidačním účinkem, čímž přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem a nežádoucími účinky volných radikálů. To má za následek stabilizaci řady látek a zachování jejich aktivity. Dále vitamin E podporuje činnost nervového systému, pomáhá udržovat zdravý srdeční a cévní systém, působí příznivě na pokožku – zpomaluje stárnutí buněk a pomáhá při hojení ran. Je potřebný k celkovému posílení a ochraně organismu. U lidí, včetně starší generace, je vhodný při stavech vyčerpanosti, při poruchách výživy, v období rekonvalescence a dalších.

vitamin-e-nahled

Doplněk stravy

Více ZDE

Diskutujte: Daří se vám po dietách váhu udržet, anebo jde nahoru?


Diety nefungují. Přiberete po nich ještě víc, než jste shodila a navíc si zaděláte na vážné zdravotní problémy. Tak by se dal shrnout závěr velké studie, kterou nedávno zveřejnili vědci z Kalifornie.

Diety vedou k tloustnutí

Vědci zkoumali tisíce žen, které držely dietu. Zjistili, že polovina z nich byla brzy po skončení diety až o 5 kg těžší, než před ní. Celkem dvě třetiny žen se pak vrátily na původní váhu, anebo ještě přibraly. Navíc se objevila řada případů, kdy dlouhotrvající nevhodná dieta vyvolala závažné onemocnění.

Dieta stojí za infarktem

Infarkt a mrtvice. Srdečně-cévní onemocnění se velmi často objevují právě u lidí, kteří drží dietu. Z toho podle odborníků vyplývá, že některé diety mohou být nebezpečné a zvýšit riziko předčasné smrti. Velké nebezpečí představuje například Dukanova dieta, která je založena na vysokém příjmu bílkovin, a naopak na redukci sacharidů. A právě zde je základní kámen úrazu. Vědci potvrdili, že riziko infarktu stoupá tehdy, když vynecháme sacharidy a výrazně zvýšíme příjem bílkovin. Hrozí však i další choroby. Odborníci potvrdili, že konzumace 50 g červeného masa či uzenin denně, zvyšuje riziko nebezpečné rakoviny slinivky břišní, a to až o 19 %.

MIMIFORUM zjistilo:

Riziko infarktu a mrtvice zvyšují i dietní limonády. Vědci zjistili, že lidé, kteří pravidelně pijí nápoje značené jako light, anebo dietní, mají o 44 % vyšší riziko srdečně-cévních příhod než ti, co jim neholdují.

Diety vedou k obézním dětem dieta-z-diet-se-tloustne-ii-sh

Ženy, které v těhotenství drží dietu, výrazně zvyšují riziko, že budou jejich ratolesti v dětství či v dospělosti obézní. Výsledky průzkumu amerických vědců totiž ukázaly, že stravování matek v těhotenství má vliv na DNA dítěte. Plod, kterému se dostává málo, změní systém látkové přeměny a do zásoby ukládá více tuků. Proto odborníci držení diet u těhotných nedoporučují. Nehledě na to, že nastávající maminka by měla jíst zdravě a vyváženě.

Zajímavosti MIMIFORA:

  • Podle průzkumů vyzkouší průměrná žena do věku 45 let až 60 různých diet.

  • Nejčastěji jsou se svým tělem a postavou nespokojeny dívky už v 16 letech a řadu z nich tento pocit neopustí po celý další život, i když jsou štíhlé.

  • Průzkumy prokázaly i další šokující fakt. Až 40 % školáků od 7 do 16 let u nás se chystá držet dietu, anebo ji už zkusilo. Nejsou tedy neobvyklé ani u dětí, i když se naprosto nedoporučují.


Text: asm

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse