vyhrajte-s-preventanem

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Silvestrovské jednohubky

31. prosince 2014

Silvestrovské jednohubky

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: jednohubky oslava Nový rok Silvestr jidlo

preventan-mimiforum-banner

Oslavy konce roku a počátku toho nového jsou ideální příležitostí, kdy můžete hřešit. I když držíte dietu. Třeba dobrotami, které připravíte na slavnostní tabuli. Zde je malá inspirace!

Preventan Akut

  • Doplněk stravy
  • Obsahuje unikátní směs biologicky aktivních látek
  • 1 tableta obsahuje 1 mg účinné látky ProteQuine® (oligopeptidy, aminokyseliny, nukleotidy)
  • Přípravek je vhodný pro děti od 3 let a dospělé
    preventan-akut_small

    Doplněk stravy

Více ZDE

Tradiční jednohubky s pomazánkami či obložené chlebíčky většinou na silvestrovských stolech nechybí. Chcete-li ale zkusit něco netradičního, máme pro vás pár tipů, kterými okouzlíte hosty i rodinu. Pokud držíte dietu, přivřete jednou oči – oslavy Nového roku jsou totiž těmi, kdy můžete hřešit.

 

Zapečená bagetka s burritos a čokoládou

Netradiční spojení mexické kuchyně a čokolády podle Michala Suchánka, hlavního pekaře a kuchaře La Lorraine. 

 

Co je potřeba: 1 ks střední francouzské bagety, 100 g mletého hovězího masa, 80 g rajčatového protlaku, 4 g drceného římského kmínu, 60 g sýru čedar, 30 g cibule, 3 g cukru, 5 g hořké čokolády, sůl a pepř

 

Jak na to: Hovězí maso opečeme na nepřilnavé pánvi společně s cibulí. Jakmile se zatáhne a lehce zabarví, přidáme rajčatový protlak a směs dochutíme solí, pepřem a trochou cukru. Směs povaříme a na konci dochutíme kouskem hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa. Bagetu podélně rozkrojíme tak, abychom získali čtyři stejně velké díly. Potřeme vychladlou masovou směsí, posypeme sýrem a 5 až 8 minut zapékáme v troubě předehřáté na 160 °C tak, aby se sýr rozpustil.

 

Francouzské jednohubky

Snadná a rychlá dobrota k vínu na silvestrovskou tabuli.

 

Co je potřeba: Bílá (či celozrnná) bagetka, Président La Brique, sušená rajčata, cherry rajčátka, rukola

 

Jak na to: Sušená rajčata nakrájíme na kousky a cherry rajčátka na osminky. Na nakrájenou bílou bagetku klademe postupně sýr La Brique, cherry rajčátka a sušená rajčata. Dozdobíme kouskem rukoly.

 

dieta-silvestrovske-jednohubky-ii-archiv-nahled Grilovaná bylinková kornbageta

Netradiční tip na silvestrovský stůl podle Michala Suchánka, hlavního pekaře a kuchaře La Lorraine.

Co je potřeba: 2 kornbagety La Lorraine, 80 g másla, 30 g kadeřavé petrželky, 80 g česneku, 10 g tymiánu, 3 g rozmarýnu, 5 g soli a pepře

 

Jak na to: Nejprve necháme povolit máslo. Bylinky spolu s česnekem nasekáme na co nejmenší kostičky, můžeme použít i elektrický chopper. Vše zamícháme do povoleného másla a dobře prošleháme, přidáme sůl a pepř. Bagetu nakrájíme na šikmé plátky, abychom co nejlépe využili celou její délku. Zprudka opečeme z jedné strany a při otočení hojně potřeme připraveným bylinkovým máslem.

 

Text: ino

Foto: archiv La Lorraine, Président

 

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse