7. října 2019
Láska, nebo rodina? Vyplatí se vztah jen kvůli dětem?
Na otázku, zda se vyplatí držet vztah jen kvůli dětem, neexistuje jednoznačná odpověď. Záleží totiž
4. září 2019
Problém: Matka chce řídit náš vztah!
Případů, kdy chce matka řídit život svému dospělému dítěti, je víc, než si myslíte. I když jste dos

6. srpna 2014
Rychlé a dietní recepty pro letní večery
Kategorie: Dieta, Připojené tagy: léto dieta salát zelenina recept
Nemáte na teplou, těžkou večeři ani pomyšlení? Pak si připravte některé z lehkých, rychlých a dietních jídel, které vám zpříjemní letní večery.
Když je venku horko, nemáme na těžké, teplé večeře většinou ani pomyšlení. A už vůbec ne na to, abychom strávili hodinu jejich přípravou. Co si tedy dát dobrého, rychlého a přitom nepřibrat? Přinášíme několik receptů pro příjemné letní večery.
Ředkvičkový salát
Co je potřeba: 2 svazky ředkviček, 150 – 200 g tvrdého sýra s 20–30 % tuku, 200 g celeru, 1 zakysaná smetana light, 1 lžička dijónské hořčice, sůl, pepř, hrst petržele
Jak na to: Sýr a celer nastrouháme nahrubo, ředkvičky nakrájíme na kolečka. Smícháme a přidáme ostatní suroviny. Necháme chvíli odležet v chladu a můžeme podávat s celozrnným pečivem.
Letní lososový salát
Co je potřeba: 200 g listového salátu (ideálně směs míchaného), 2 ks lososa v olivovém oleji, zelené a černé olivy, ančovičky, 2 mrkve, 150 g sterilovaného hrášku. Na zálivku: 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička jablečného octa, oregano, sůl, pepř.
Jak na to: Salát nakrájíme či natrháme na malé kousky, případně pořídíme již nakrájenou směs salátů. Z hrášku slijeme vodu a opláchneme ho, olivy nakrájíme na malé kousky a je-li třeba, vypeckujeme. Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Ančovičky nakrájíme, lososa stačí rozmačkat vidličkou. Do mísy vložíme všechnu zeleninu a zalijeme ji zálivkou. Na tu potřebujeme olivový olej, jablečný ocet, špetku oregana, soli a pepře – vše společně vyšleháme. Přidáme lososa a ančovičky, promícháme a dáme chladit do lednice. Podáváme studené s celozrnným pečivem.
Červená čočka se zeleninou
Co je potřeba: 200 g červené čočky, 5–6 kyselých okurek, 1 menší cibule, 1 žlutá paprika, 1 uvařené vejce, pepř, sůl
Jak na to: Červenou čočku uvaříme dle návodu, vaříme co nejkratší dobu, aby nebyla kašovitá. Scedíme. Ostatní přísady najemno nakrájíme, okořeníme a přilijeme trochu láku z okurek, smícheme s čočkou. Zdobíme snítkou petrželky, podáváme s celozrnným pečivem.
Light Camembert v kuskusu se zeleninou
Co je potřeba: Camembert light, kuskus, vejce, sůl, zelenina na salát, lehká zálivka
Jak na to: Kuskus uvaříme dle návodu. Hermelín obalíme v rozšlehaném vejci a následně v uvařeném kuskusu. Vložíme do trouby na pečící papír a pečeme asi 20 minut při teplotě 230–2500 C. Podáváme s jednoduchým zeleninovým salátem dle vlastní chuti (rajčata, salát, ředkvičky, paprika, okurek s lehkou zálivkou).
Text: ino
Foto: Sxc.hu
Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!