preventan-junior-ovocny-mix-banner

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Newsletter

Chcete být informováni o novinkách z mimiforum.cz?
Zadejete zde svoji emailovou adresu.

Připravujeme ryby: Dietní recepty

18. srpna 2017

Připravujeme ryby: Dietní recepty

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: rýže dieta zelenina ryba recept

preventan-mimiforum-banner

Ryby jsou oblíbenou součástí dietních jídelníčků. Jak je připravit neobvykle a zároveň chutně? Přinášíme několik receptů.

Tuňákový salát s fenyklem a celerem

Co je potřeba: 200 g drobných bílých fazolí, 200 g tuňáka z konzervy, 1 bulva čerstvého fenyklu, 3–4 celerové řapíky, 1 červená cibule, petržel, černé olivy, citron, olivový olej, pepř

 

Jak na to: Předem namočené fazole uvaříme do měkka. Fenykl, cibuli i řapíkatý celer nakrájejte na jemné plátky a spolu se slitým tuňákem a na jemno nasekanou petrželkou, smíchejte s fazolemi. Ze tří lžic olivového oleje a jedné lžíce citronové šťávy vyšlehejte zálivku, kterou osolte a opepřete. Nalijte do salátu, důkladně promíchejte a přidejte černé olivy. Salát nechte vychladit v lednici.

 

Ryba s cizrnou a rýží

Co je potřeba: Rybí filety (nejlépe treska), basmati rýže, cizrna z konzervy, červená čočka, špenát

 

Jak na to: Uvaříme basmati rýži a pět minut před koncem vaření k ní přidáme červenou čočku. Rybu nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na pánvi. Poté podlijeme a dusíme do měkka. Rybu sundáme z pánve, necháme v misce chvilku odpočinout a na pánvi zatím orestujeme špenát, přidáme cizrnu a odkapanou rýži s čočkou. Ihned podáváme.

 

Losos na fazolkách

Co je potřeba: losos dle počtu strávníků, koření na ryby, cca 450 g zelených fazolek, cibule, 3 stroužky česneku, slanina, sůl, pepř, smetana ke šlehání 31 %, bílé víno suché, citronová šťáva

 

Jak na to: Na pánvi orestujeme česnek nakrájený na plátky, přidáme slaninu na kostičky, cibuli na hrubo a opékáme do křupava. Fazolky mezitím uvaříme v osolené vodě, scedíme a propláchneme. Krátce orestujeme, osolíme a opepříme. Lososa osolíme a okořeníme, důkladně opečeme z obou stran. Na pánvičku nalijeme smetanu, přidáme citronovou šťávu z půlky citronu, sůl, pepř a nalijeme trochu bílého suchého vína a necháme chvíli provařit. Vše dáme na talíř, lososa polijeme smetanovou omáčkou a ihned podáváme.

 

dieta-pripravujeme-ryby-ii-sxc-nahled Okoun po italsku

Co je potřeba: 750 g brambor, cca 200 g plátky z mořského okouna i s kůží dle počtu strávníků, 250 g cherry rajčátek, hrst černých oliv, 4–5 lžic suchého bílého vína, sůl a pepř, bazalka, máslo či rostlinný olej na vymaštění formy

 

Jak na to: Troubu předehřejeme na 190 0C, horkovzdušnou na 170 °C. Pokrájíme neloupané brambory a vaříme je cca deset minut v osolené vodě, dokud nezměknou. Máslem či olejem vymastíme jednu větší zapékací misku, do níž se vejdou všechny plátky ryby v jedné vrstvě. Po dně rozložíme uvařené brambory, rajčata rozkrájíme na polovic a spolu s olivami je rozložíme na brambory. Navrch položíme filé, zalijeme vínem, několika lžícemi vody a podle chuti osolíme a opepříme. Formu překryjeme alobalem a utěsníme okraje. Pečeme 15 minut, dokud ryba není hotová. Na talíři zdobíme bazalkou.

 

Text:  ino

Foto: Sxc.hu

 

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse
Váš email:
Heslo:
Horoskop
Vítáme nová miminka
Dítě Uživatelka Termín
Antonín
mamybaby14.12.2016
Jaroslav
Izabela
italka29.09.2016
Nikola
Pavla03.10.2015
Dítě Uživatelka Datum
Adam
Petra8407.11.
Lucie
lussy01.12.
Alexandr
skyline02.12.
Přidat svůj termín »
Vaše příspěvky
Vaše poslední fotopříspěvky
NÁŠ POKLAD
NÁŠ POKLAD
Od uživatele: Aleki
profilová fotka
profilová fotka
Od uživatele: Natálka Kresbová
Miláček Péťa
Miláček Péťa
Od uživatele: Petulinka
Anketa