banner-maxicor-miniforum-809x292

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Newsletter

Chcete být informováni o novinkách z mimiforum.cz?
Zadejete zde svoji emailovou adresu.

Připravujeme ryby: Dietní recepty

18. srpna 2017

Připravujeme ryby: Dietní recepty

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: rýže dieta zelenina ryba recept

preventan-mimiforum-banner

Ryby jsou oblíbenou součástí dietních jídelníčků. Jak je připravit neobvykle a zároveň chutně? Přinášíme několik receptů.

Tuňákový salát s fenyklem a celerem

Co je potřeba: 200 g drobných bílých fazolí, 200 g tuňáka z konzervy, 1 bulva čerstvého fenyklu, 3–4 celerové řapíky, 1 červená cibule, petržel, černé olivy, citron, olivový olej, pepř

 

Jak na to: Předem namočené fazole uvaříme do měkka. Fenykl, cibuli i řapíkatý celer nakrájejte na jemné plátky a spolu se slitým tuňákem a na jemno nasekanou petrželkou, smíchejte s fazolemi. Ze tří lžic olivového oleje a jedné lžíce citronové šťávy vyšlehejte zálivku, kterou osolte a opepřete. Nalijte do salátu, důkladně promíchejte a přidejte černé olivy. Salát nechte vychladit v lednici.

 

Ryba s cizrnou a rýží

Co je potřeba: Rybí filety (nejlépe treska), basmati rýže, cizrna z konzervy, červená čočka, špenát

 

Jak na to: Uvaříme basmati rýži a pět minut před koncem vaření k ní přidáme červenou čočku. Rybu nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na pánvi. Poté podlijeme a dusíme do měkka. Rybu sundáme z pánve, necháme v misce chvilku odpočinout a na pánvi zatím orestujeme špenát, přidáme cizrnu a odkapanou rýži s čočkou. Ihned podáváme.

 

Losos na fazolkách

Co je potřeba: losos dle počtu strávníků, koření na ryby, cca 450 g zelených fazolek, cibule, 3 stroužky česneku, slanina, sůl, pepř, smetana ke šlehání 31 %, bílé víno suché, citronová šťáva

 

Jak na to: Na pánvi orestujeme česnek nakrájený na plátky, přidáme slaninu na kostičky, cibuli na hrubo a opékáme do křupava. Fazolky mezitím uvaříme v osolené vodě, scedíme a propláchneme. Krátce orestujeme, osolíme a opepříme. Lososa osolíme a okořeníme, důkladně opečeme z obou stran. Na pánvičku nalijeme smetanu, přidáme citronovou šťávu z půlky citronu, sůl, pepř a nalijeme trochu bílého suchého vína a necháme chvíli provařit. Vše dáme na talíř, lososa polijeme smetanovou omáčkou a ihned podáváme.

 

dieta-pripravujeme-ryby-ii-sxc-nahled Okoun po italsku

Co je potřeba: 750 g brambor, cca 200 g plátky z mořského okouna i s kůží dle počtu strávníků, 250 g cherry rajčátek, hrst černých oliv, 4–5 lžic suchého bílého vína, sůl a pepř, bazalka, máslo či rostlinný olej na vymaštění formy

 

Jak na to: Troubu předehřejeme na 190 0C, horkovzdušnou na 170 °C. Pokrájíme neloupané brambory a vaříme je cca deset minut v osolené vodě, dokud nezměknou. Máslem či olejem vymastíme jednu větší zapékací misku, do níž se vejdou všechny plátky ryby v jedné vrstvě. Po dně rozložíme uvařené brambory, rajčata rozkrájíme na polovic a spolu s olivami je rozložíme na brambory. Navrch položíme filé, zalijeme vínem, několika lžícemi vody a podle chuti osolíme a opepříme. Formu překryjeme alobalem a utěsníme okraje. Pečeme 15 minut, dokud ryba není hotová. Na talíři zdobíme bazalkou.

 

Text:  ino

Foto: Sxc.hu

 

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse
Váš email:
Heslo:
Horoskop
Vítáme nová miminka
Dítě Uživatelka Termín
Xaverius
Soběslav
stefanZítra
Dítě Uživatelka Termín
Gabriella
kdfin08.02.2018
Saskie
Stela
stefan24.01.2018
Tereza
Tara
stefan24.01.2018
Dítě Uživatelka Datum
Martin
jarinka26.06.
Přemysl
jesenka3323.08.
Ondřej
Uzlíček10.08.
Přidat svůj termín »
Vaše příspěvky
Vaše poslední fotopříspěvky
NÁŠ POKLAD
NÁŠ POKLAD
Od uživatele: Aleki
profilová fotka
profilová fotka
Od uživatele: Natálka Kresbová
Miláček Péťa
Miláček Péťa
Od uživatele: Petulinka
Anketa