7. října 2019
Láska, nebo rodina? Vyplatí se vztah jen kvůli dětem?
Na otázku, zda se vyplatí držet vztah jen kvůli dětem, neexistuje jednoznačná odpověď. Záleží totiž
4. září 2019
Problém: Matka chce řídit náš vztah!
Případů, kdy chce matka řídit život svému dospělému dítěti, je víc, než si myslíte. I když jste dos

16. dubna 2014
Pečeme na Velikonoce. Zn. Dietně!
Kategorie: Dieta, Připojené tagy: beránek Velikonoce pečení jehněčí recept sýr
Na Velikonoce si můžete dopřát řadu dobrot, aniž byste musela přibrat. Přinášíme několik tipů na dietnější recepty.
Spoustu dobrot na velikonoční tabuli si můžete připravit, i když nechcete hodovat tučné a příliš sladké pokrmy. Přinášíme pár tipů na skvělého beránka bez cukru, na jehněčí i na velikonční sýr!
Beránek bez cukru
Beránek je jedním ze symbolů Velikonoc. Držíte-li dietu, zkuste variantu bez cukru.
Co je potřeba: 200 g polohrubé mouky, 200 g měkkého tvarohu, 80 g másla, 4 odměrky sladidla Kandisin, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, olej a hrubá mouka na vysypání formy
Jak na to: Žloutky utřeme se sladidlem, přidáme tvaroh a změklé máslo. Vše třeme společně do pěny. Smícháme mouku s práškem do pečiva a pomalu vmícháváme do třené hmoty. Nakonec ušleháme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta. Formu vymažeme a vysypeme (nemáme-li silikonovou) a pečeme při 1800C cca 45 min.
Marinovaná jehněčí kýta
Mladé jehněčí maso by na velikonoční tabuli nemělo chybět. Nevíte, jak jej snadno a lehce upravit? Zkuste tento recept.
Co je potřeba: Jehněčí kýta (množství podle porcí), sůl, brambory, cibule a přísady na marinádu (olivový olej, 5 stroužků česneku, pepř, sůl, tyminán, majoránka, rozmarýn).
Jak na to: Připravíme si marinádu a naložíme do ní na menší kousky nakrájené maso. Necháme minimálně přes noc v lednici. Druhý den uvaříme brambory, klasicky, anebo v páře. Maso v marinádě osolíme a dáme na 20 až 25 minut do parního hrnce, anebo pečeme v troubě do změknutí. Brambory můžeme podávat šťouchané s pažitkou či cibulkou,
MIMIFORUM zjistilo:
Jehněčí maso se skvěle hodí nejen k Velikonocům, ale i pro dietu! Je lehce stravitelné, dietní, plné vitaminů a minerálních látek. Odborníci na výživu je považují za vysoce kvalitní bílkovinnou potravinu.
Velikonoční sýr
Specialita, která v lednici příliš dlouho nevydrží. Hned se po ní totiž zapráší.
Co je potřeba: 1 litr mléka, 10 syrových vajec, pažitka, sůl, sladká paprika, vegeta či jiné koření dle chuti
Jak na to: Mléko nalijeme do hrnce a vejce v něm rozšleháme metličkou. Přidáme cca ¾ lžičky soli, trochu papriky a vegety a za stálého míchání necháme na plameni zhoustnout. Stále mícháme, až se směs začne srážet, přidáme nakrájenou pažitku. Mícháme do chvíle, až se sražené kousky zcela oddělí a zůstane kromě nich jen voda. Poté slijeme celý obsah na cedník překrytý bílým plátnem či bavněnou plenou, svážeme, uděláme váleček a točením zcela vyždímáme. Necháme dvě hodiny odkapat v chladu, poté vybalíme a dáme do lednice. Krájíme na plátky, výborný je na tmavém pečivu s čerstvou zeleninou.
Text: lju
Foto: Sxc.hu
Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!