vyhrajte-s-preventanem

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Nezdravé potraviny. Tomuto se vyhněte!

29. ledna 2014

Nezdravé potraviny. Tomuto se vyhněte!

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: dioxiny jidlo rakovina zdraví potraviny

preventan-mimiforum-banner

Opravdu zdravých potravin není mnoho, zato na ty nezdravé narážíme všude kolem a bohužel je často zbožňujeme. Jakým je však lepší se vyhnout?

Actilac

· Obsahuje harmonický poměr kombinaci 8 kmenů mikroorganismů včetně bifidobakterií a lactobacilů.
· Obsah mikroorganismů ≥ 4×108 CFU/cps.

actilac_small

Doplněk stravy

Více ZDE

Pokud si občas dáme nezdravou potravinu, většinou se nic nestane. Když je ale jíme pravidelně, můžou nám způsobit pořádné zdravotní problémy. Možná se budete divit, ale je dokonce prokázáno, že nezdravé jídlo způsobuje kromě nemocí únavu a přidá vám pár let v obličeji.

 

Uzeniny

O tom, že uzeniny obecně příliš zdravé nejsou, asi nikdo nepochybuje. Přesto si je rádi dopřáváme ve velkém. Jenže uzeniny mohou škodit víc, než si myslíte. K jejich konzervaci se totiž používají dusičnany a dusitany, jsou plná barviv a Éček. Ví se o nich, že jejich přílišná konzumace může vést k rozvoji rakoviny tlustého střeva a konečníku. Švédští odborníci také tvrdí, že jíme-li uzeniny denně, můžeme zvýšit riziko vzniku rakoviny slinivky břišní až o 20 %. Pozor proto na to, kolik jich sníte, a pokud si je neodepřete, hlídejte složení a vybírejte kvalitní uzeniny s vysokým obsahem masa.

 

Mléko a mléčné výrobky

Ani mléčné výrobky však nemusí být tak zdravé, jak se zdají. To potvrzuje i aféra s německým máslem, ve kterém se potvrdila přítomnost jedovatých dioxinů. Ty patří k nejjedovatějším látkám vůbec a vznikají jako vedlejší produkt, například při výrobě herbicidů. Mohou se dostat do ovzduší i vody a kontaminovat půdu, anebo se ukládat v orgánech a tkáních živočichů. 95 % dioxinů přijmeme z potravy, nejvíce z mléka a mléčných výrobků, ale i z masa a ryb. Hromadí se v tukové tkáni a s věkem se jejich koncentrace v těle zvyšuje. Prochází také přes placentu a hojně bývají vyplavovány do mateřského mléka. Mohou vyvolat poškození jater, kůže, poruchy imunity i plodnosti a některá nádorová onemocnění.

 

Brambůrky, chipsy

Ví se o nich, že obsahují škodlivý akrylamid, u kterého jsou jasně prokázány karcinogenní účinky. Tvoří se při zahřívání škrobnatých potravin bez vody, avšak s bílkem na 120 až 1800 C. Ví se o něm i to, že přechází do mateřského mléka i do spermatu. Pozor na to a denní konzumaci chipsů u televize se rozhodně vyhněte.

 

Čokoládové náhražky dieta-nezdrave-potraviny-ii-sxc-nahled

Čokoládový Mikuláš, anebo velikonoční zajíc. Příliš levné »čokolády« a další cukrovinky. Všechny mají jedno společné – místo kakaové sušiny v nich najdete samé nezdravé náhražky. Vysoký podíl nasycených mastných kyselin, transmastné kyseliny, anebo kyselinu myristovou, která mimo jiné způsobuje kornatění tepen. Přitom pravá hořká čokoláda s více než 70 % kakaa je v malém množství denně dokonce zdravá.

 

MIMIFORUM zjistilo:

Co značí chutě na nezdravé potraviny

Chutě na nezdravé potraviny mohou podle odborníků ukázat, co tělu chybí. To si takto totiž říká o doplnění látek, kterých má nedostatek. 

-          Čokoláda – nedostatek hořčíku

-          Bílé pečivo – nedostatek chromu, dusíku

-          Tučné sýry – nedostatek omega3 mastných kyselin

-          Čaj & káva – nedostatek síry, fosforu, železa

-          Tučné maso – nedostatek vápníku

-          Sycené nápoje – nedostatek vápníku

 

Text: asm

Foto: Sxc.hu

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse