vyhrajte-s-preventanem

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Nápady na lehké, (skoro) jarní večeře

11. března 2015

Nápady na lehké, (skoro) jarní večeře

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: pomazánka jaro večeře dieta salát

preventan-mimiforum-banner

Jaro se blíží  a s teplejším počasím přijde chuť i na lehké a dietní večeře. Zde je malá inspirace na dobroty, u kterých nestrávíte hodiny, a přitom si pochutnáte!

Actilac

· Obsahuje harmonický poměr kombinaci 8 kmenů mikroorganismů včetně bifidobakterií a lactobacilů.
· Obsah mikroorganismů ≥ 4×108 CFU/cps.

actilac_small

Doplněk stravy

Více ZDE

Zeleninové lívance

Co je potřeba: 400 g míchané mražené zeleniny, sůl, 4 vejce, 200 ml mléka, 160 g polohrubé mouky, 5 lžic oleje, 120 g dietního salámu

Jak na to: Mraženou zeleninu dáme do hrnce, podlijeme troškou vody, posolíme a dusíme do měkka. Salám pokrájíme na malé kousky. V mléce rozšleháme žloutky, mouku, olej a sůl. Přidáme zeleninu, salám a tuhý sníh z bílků. Lžící nabíráme malé kopky a klademe na rozehřátý olej, vytvoříme malé lívance a smažíme. Podáváme s bramborovou kaší.

 

Květákové placičky

Co je potřeba: 1 menší květák, 9 lžic polohrubé mouky, 9 lžic mléka, sůl, pepř, 2 žloutky, sníh ze 2 bílků

Jak na to: Nastrouháme syrový květák, ale nevaříme ho. Promícháme s dalšími přísadami a do rozpáleného oleje na pánev tvořit malé placičky. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, nebo samotné.

 

Rychlý salát po italsku

Co je potřeba: 5 velkých rajčat, tuňák v plechovce v oleji, sáček oliv s papričkami, 20 dkg libové šunky, 20 dkg sýru na strouhání, malá plechovka kukuřice.

Jak na to: Rajčata, šunku i olivy nakrájíme na kostičky, přidáme šťávu z oliv, tuňáka a nastrouhaný sýr. Smícháme, není třeba dochucovat. Podáváme s tmavým pečivem.

 


Celerová pomazánka se sýrem

Co je potřeba: 1/2 celeru, menší mrkev, 100 g tvrdého sýra, dva stroužky česneku, špetka kari, 100 g majonézy, špetka soli

 

Jak na to: Celer jemně nastrouháme a hned vmícháme do majonézy, aby nesnědl, přidáme nastrouhanou mrkev a sýr, osolíme, přidáme koření kari a prolisovaný česnek, promícháme, necháme proležet. Podáváme na tmavém pečivu, zdobíme zeleninou.

 

Luxusní nadívané brambory

Co je potřeba: 8 ks velkých brambor, 4 vejce, 8 plátků másla, 10 až 15 dkg šunky, 15 dkg cihly, sůl, pepř, grilovací koření, sladká paprika, bazalka

 

Jak na to: Velké brambory uvaříme ve slupce. Šunku nakrájíme na dlouhé proužky a sýr nahrubo nastrouháme. Vychladlé brambory oloupeme, malou lžičkou vydlabeme a vložíme do pekáčku. Každý brambor osolíme. Na dno vydlabané brambory dám kousek másla, na to proužky šunky, které úmyslně necháme koukat ven a na to rozklepneme vajíčko (1/2 vejce do každé brambory). Osolíme, opepříme a zasypeme dostatečným množstvím strouhaného sýru. Vršek okořeníme trochou grilovacího koření, sladké papriky a bazalky. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a při 230°C pečeme asi 20 min. Ihned podáváme se zeleninou.

 

Text: ino

Foto: Sxc.hu

 

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse