vyhrajte-s-preventanem

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Méně kalorické bramborové saláty

10. prosince 2014

Méně kalorické bramborové saláty

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: bramborový salát Vánoce kalorie jidlo

preventan-mimiforum-banner

Nudí vás tradiční bramborové saláty? Chcete si na sváteční stůl připravit netradiční a nepříliš kalorickou variantu? Přinášíme několik zajímavých receptů, které stojí za to!

Bramborový salát s ledovým salátem

Co je potřeba: 500 g uvařených salátových brambor, sůl, čerstvě drcený pepř, 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann‘s, 2 pomeranče, 1 malá červená cibule, 1 ledový salát

 

Jak na to: Do mísy dáme uvařené brambory nakrájené na větší kostky. Ledový salát natrháme nahrubo. Z pomerančů odkrojíme slupku až na dužinu. Postupně vykrajujeme měsíček za měsíčkem. Do mísy přidáme vyfiletovaný pomeranč a nasekanou cibuli. V misce smícháme tatarskou omáčku, sůl, pepř a vymačkanou šťávu ze zbytků pomeranče. Připravené brambory zalijeme připraveným tatarkovým dresinkem a dobře promícháme.

 

dieta-mene-kaloricke-bramborove-salaty-ii-archiv-nahled Jemný bramborový salát s dýní a špenátem

Co je potřeba: 600 g uvařených salátových brambor, 150 g dýně, sůl, čerstvě drcený pepř, 4 lžíce majonézy Hellmann´s, šťáva z půlky citronu, 200 g listového špenátu, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, hrst pekanových nebo vlašských ořechů

 

Jak na to: Dužinu dýně nakrájíme na kostky a upečeme nasucho v troubě při 180°C doměkka. Na oleji necháme zesklovatět na nudličky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme nasekaný česnek a listy špenátu. Osolíme a opepříme. Orestujeme, až se odpaří veškerá tekutina. Uvařené brambory nakrájíme na hranolky a přidáme ke špenátu. Prohřejeme. Přidáme upečenou dýni, majonézu, citronovou šťávu a vše lehce promícháme. Salát servírujeme teplý, posypaný ořechy.

 

Bramborový salát s cherry rajčátky, cizrnou a koprem

Co je potřeba: 400 g malých salátových brambor, 100 g žlutých cherry rajčátek, 100 g červených cherry rajčátek, 100 g uvařené cizrny, 1 šalotka, 1 lžíce plnotučné hořčice Hellmann’s, 4 lžíce majonézy Hellmann’s, 1 lžíce octa, sůl, čerstvě drcený pepř, čerstvý kopr

 

Jak na to: Brambory očistíme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Scedíme, necháme vychladit a nakrájíme na větší kusy. Dáme do mísy a přidáme cizrnu a na půlky nakrájená rajčátka. Majonézu smícháme s hořčicí, octem, solí, pepřem a nasekanou šalotkou. Vše opatrně promícháme, necháme odležet a pak servírujeme s koprem.

 

Salát s balkánským sýrem a ředkvičkami

Co je potřeba: 600 g uvařených salátových brambor, sůl, čerstvě drcený pepř, 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann’s, 6 ředkviček, 100 g balkánského sýra, 1 malá cibulka (šalotka), snítka pažitky

Jak na to: Do mísy dáme uvařené brambory nakrájené na kostky a smícháme s cibulkou a ředkvičkami nakrájenými na tenké plátky. Přidáme tatarku, sůl, pepř a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme kostičky balkánského sýra. Necháme aspoň hodinu odležet a před servírováním posypeme nasekanou pažitkou.

 

 

Text: mob

Foto: archiv Hellman‘s

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse