vyhrajte-s-preventanem

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Malé dobroty na vánoční tabuli

24. prosince 2014

Malé dobroty na vánoční tabuli

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: krevety jednohubky Vánoce jidlo losos sýr

preventan-mimiforum-banner

Hledáte malé dobroty, kterými si zpestříte vánoční tabuli, ale přitom to nebudou kalorické bomby? Zde je malá inspirace! 

Pikantní jednohubky

Jedinečná kombinace sýra, jahody a pepře obohatí slavnostní tabuli. 

 

Co je potřeba: Président Emmental bloček, jahoda, chřest, čerstvě namletý pepř

 

Jak na to: Emmental nakrájíme na stejně velké kostičky, chřest na tenká kolečka a jahody na osminy. Na kostičky sýra položíme chřest, jahodu a posypeme čerstvě namletým pepřem.

 

Jednohubky z tramezina s uzeným lososem

Skvělá delikatesa na sváteční stůl podle Michala Suchánka, hlavního pekaře a kuchaře La Lorraine. 

 

Co je potřeba: 1 plát světlého tramezzina La Lorraine, 250 g pomazánkového másla, 300 g uzeného lososa, 15 ks křepelčích vajíček, 80 g černých oliv , 100 g citronu, 4 g kopru

 

Jak na to Z plátu chleba tramezzino připravíme pomocí vykrajovátka 30 kusů základů pro chuťovky, které potřeme pomazánkovým máslem. Ozdobíme stočeným plátkem uzeného lososa a polovinou uvařeného křepelčího vejce. Dozdobíme černou olivou, snítkou kopru a malým řezem citronu.

 

MIMIFORUM zjistilo: dieta-male-dobroty-na-vanocni-tabuli-ii-archiv-nahled

Znáte tramezzino?

Tramezzino je velmi univerzální chléb bez kůrky. Díky své krásně měkké střídě je ideální pro přípravu různých typů občerstvení, ať už se jedná o rolky, jednohubky, chlebové ravioly apod.

 

Krevetové jednohubky

Krevety jsou nízkokalorické, lehké a hlavně chutné! Jednohubky z nich chutnají báječně.

 

Co je potřeba: 1 rohlík, 8 ks větších loupaných krevet, 1 lžíce oleje, 2 lžíce majonézy Hellman‘s, 4 cherry rajčátka, 1 list čerstvého ledového salátu, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, čerstvý tymián

 

Jak na to: Krevety orestujeme na rozehřátém oleji, osolíme, opepříme a před koncem pečení přidáme najemno nasekaný česnek a tymián. Rohlík nakrájíme na plátky, potřeme majonézou, položíme salát a naaranžujeme cherry rajčátka a krevety.

 

Chuťovky z konbagety

Chuťovky k vínu, anebo ideální předkrm podle Michala Suchánka, hlavního pekaře a kuchaře La Lorraine. 

 

Co je potřeba: 1 kornbageta La Lorraine,100 g rajčat,80 g mozarelly,100 g cuket,60 g česneku,30 g olivového oleje, sůl, pepř

 

Jak na to:  Kornbagetu nakrájíme na silnější kolečka a opečeme na grilovací pánvi. Stejným způsobem pracujeme i s rajčaty a cuketou – kolečka by měla mít stejnou velikost jako plátky bagety. Omytou a osušenou zeleninu posolíme a popepříme a lehce zakápneme olivovým olejem před tím, než ji ogrilujeme. Oloupaný česnek ponoříme do teplého olivového oleje a necháme upéct. Olej nesmí být příliš rozžhavený, jinak hrozí zhořknutí. Po opečení vrstvíme na opečený plátek bagety grilovanou cuketu, mozzarellu a rajče. Vše dozdobíme stroužkem pečeného česneku a propíchneme napichovátkem.

 

Text: mob

Foto: archivy La Lorraine, Président

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse