vyhrajte-s-preventanem

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Lehké zeleninové recepty

4. června 2014

Lehké zeleninové recepty

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: dýně jidlo dieta salát zelenina recept

preventan-mimiforum-banner

Zelenina je zdravá, lehká, vhodná pro dietní jídelníček. Nevíte, jak ji upravit v kuchyni? Přinášíme několik chutných a lehkých zeleninových receptů. 

Aspenzym

·    Doplněk stravy.
·    Multienzymový přípravek (amyláza, lipáza, proteáza, laktáza, celuláza, betain).
·    Základní funkce obsažených složek enzymů: amylázy – enzymy štěpící cukry, lipázy – štěpící tuky, proteázy – štěpící bílkoviny.

aspenzym

Doplněk stravy

Více ZDE

Pohankovo-zeleninový salát

Zdravý, osvěžující a přitom sytý salát

 

Co je potřeba: 1 šálek pohanky, 1 svazek ředkviček, 1 jarní cibulka, 2 polévkové lžíce kukuřice, 2 lžíce slunečnicových semínek, petrželová nať, sůl, olivový olej, ocet, citrónová šťáva

 

Jak na to: Pohanku uvaříme dle návodu, necháme vychladnout. Na pánvi na sucho opražíme slunečnicová semínka. V míse smícháme pohanku, opražená semínka, nakrájenou cibulku a ředkvičky, kukuřici a najemno nakrájenou petrželovou nať. Promícháme, dochutíme olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí a octem.

 

Zeleninový guláš

Lehčí varianta guláše pro všechny, kdo si maso rádi odpustí. 

 

Co je potřeba: 3 velké brambory, 2 cibule, 3 stroužky česneku, mrkev, cuketa, fazole, červená paprika, rajský protlak, koření (sůl, kmín, paprika, pepř), olej

 

Jak na to: Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme na malé kousky, z cukety vyndáme semínka a necháme ji chvíli pustit vodu, kterou vysajeme ubrouskem. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme česnek a koření, dále brambory, cuketu a papriku, podlijeme a necháme cca 20 minut vařit. Poté přidáme fazole (bez nálevu) a rajský protlak. Necháme vařit, než budou měkké brambory. Dosolíme a dopepříme dle chuti.

 

Celer a lá ryba

Celer je nejen zdravý a má afrodiziakální účinky, ale může i nahradit rybu! Alespoň chuťově.

 

Co je potřeba: 1 celer, 1 sáček ovesných vloček, 2 lžíce sojové omáčky, směs rybího koření, zeleninový vývar, strouhanka, hraška, slunečnicový olej

 

Jak na to: Celer uvaříme a nastrouháme nahrubo. Smícháme s ovesnými vločkami (můžeme pomlít), směsí rybího koření, sojovou omáčkou a min. ¼ l zeleninového vývaru. Necháme v lednici nejlépe přes noc, ale min. 3 hodiny. Poté zahustíme strouhankou, obalujeme v hrašce a z obou stran opečeme malé placičky na oleji.

 

Zapečená zeleninová dobrota dieta-lehke-zeleninove-recepty-ii-sxc-nahled

Vynikající kombinace dýně a brambor s česnekovým dipem!

 

Co je potřeba: dýně hokkaido, , mrkev, cibule, česnek, olivový olej, koření na americké brambory, bylinky, na dip tvaroh, kysaná smetana, česnek, sůl

 

Jak na to: Brambory nakrájíme na půlměsíčky, dýni na kousky (bez semínek, ale včetně slupky), cibuli a česnek na kolečka, mrkev na plátky či kolečka. Vše rozložíme na pekáč vyložený pečícím papírem, osolíme a okořeníme, pokapeme olivovým olejem a pečeme do změknutí. Podáváme s česnekovým dipem. Kdo má rád, může přidat i červenou řepu a celer.

 

Text: asm

Foto: Sxc.hu

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse