vyhrajte-s-preventanem

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Lehké zákusky ke kávě

28. ledna 2015

Lehké zákusky ke kávě

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: moučník Zákusek dezert kalorie jidlo

preventan-mimiforum-banner

I když se snažíme držet si štíhlou linii, někdy nás honí mlsná. Co si dopřát třeba k nedělnímu obědu, aby to nebyla přímo kalorická bomba? A co naopak připravit, když výjimečně chcete více zhřešit?

Lehký koláč z rebarbory

Co je potřeba: 250 g Hery, 250 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 250 g hladké mouky, 2 a 1/2 lžičky prášku do pečiva, 5 lžic mléka, nakrájená a oloupaná rebarbora, na sníh 3 bílky a 150 g moučkového cukru

Jak na to: Suroviny na těsto smícháme a těsto opatrně rozválíme. Dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Posypeme rebarborou a dáme péct na 180°C zhruba na 20 minut. Mezitím si ušleháme bílky s cukrem. Po 20 minutách pečení přidáme sníh a pečeme na 200° C ještě 7–8 minut.

 

Dietní muffins

Co je potřeba: na těsto – 60 g žitné mouky, 1 hrnek odtučněného mléka, 1 lžička prášku do pečiva, 15 g hořké čokolády, 20 g rozinek, 1 vejce, 1 lžíce medu, na ozdobu – 250 g nízkotučného tvarohu, lžíce mléka, dietní marmeláda

Jak na to: Všechny suroviny na těsto smícháme, přidáme i čokoládu nakrájenou na kousky.  Chceme-li tmavší těsto, můžeme přidat kakao. Směs vlijeme do poloviny muffinových formiček, do formičky lžičkou na těsto přidáme rozmixovaný tvaroh (stačí 1–2 lžičky, aby pěkně zapadlo do těsta) a navrch trochu marmelády.  Pečeme zhruba 40 minut.

 2× tip, když je na čase zhřešit…

 

dieta-lehke-zakusky-ke-kave-ii-archiv-nahled Čokoládové lanýže

Co je potřeba: 200 g smetany na šlehání, 500 g čokolády, 100 g tuku Hera máslová příchuť, 200 g kakaa

Jak na to: Smetanu společně s kakaem přivedeme k varu a necháme cca 1 minutu provařit. Poté sundáme z ohně a po zchladnutí přidáme do ještě teplé směsi nadrcenou čokoládu a tuk Hera máslová příchuť. Dobře spojíme a dáme chladnout do druhého dne. Z vychlazené směsi poté tvarujeme kuličky, které obalujeme v kakau. Na jednotlivé kuličky můžeme vidličkou utvořit lehký vzor.

 

Pistáciové dortíčky

Co je potřeba: Na těsto – 300 g cukru, 100 ml vody, 150 g bílků, 100 g cukru do bílků, 250 g najemno namletých mandlí, zelená potravinářská barva. Na krém – 1 pistáciový pudink, 500 ml mléka, 150 g krupicového cukru, 250 g tuku Hera máslová příchuť

Jak na to: Vodu s cukrem a barvou vaříme 15 minut. Mezitím si vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Po uvaření cukrový rozvar přilijeme za stálého šlehání k bílkům a šleháme, dokud směs opět nezačne houstnout. Nakonec ručně přimícháme mleté mandle a pomocí sáčku stříkáme na plech jednotlivé bochánky, které pečeme na 150° C cca 20 minut. Po vychlazení slepujeme krémem. Ten připravíme tak, že uvaříme mléko s cukrem, přidáme pudink rozpuštěný v troše studené vody a společně vaříme do zhoustnutí. Necháme dobře vychladit a poté všleháme tuk Hera máslová příchuť.

 

Text: mob

Foto: archiv Hera

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse