vyhrajte-s-preventanem

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Lehké vánoční menu

17. prosince 2014

Lehké vánoční menu

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: bramborový salát kapr Vánoce jidlo dieta

preventan-mimiforum-banner

Je-li pro vás klasický kapr s bramborovým salátem moc těžký a málo zajímavý, zkuste jinou, lehkou a chutnou variantu vánočního menu. Tipy přinášíme i na večeři a posezení u vína!

Salát s červenými fazolemi, sušenými rajčaty a čekankou

Lehká, netradiční a velmi chutná variace bramborového salátu. 

 

Co je potřeba: 600 g uvařených salátových brambor, sůl, čerstvě drcený pepř, 4 lžíce majonézy Hellmann‘s, 1 lžíce hořčice, 1 lžička cukru, 1 lžíce octa, 6 lžic uvařených červených fazolí, 6 sušených rajčat naložených v oleji, 1 malá cibulka, 1 červená čekanka

 

Jak na to: Do mísy dáme uvařené brambory nakrájené na kostky, cibuli najemno, fazole, nakrájená sušená rajčata a natrhané čekanky. V misce smícháme majonézu, hořčici, ocet, sůl, cukr, pepř a tento dresink přidáme do mísy s bramborami. Dobře promícháme a podáváme.

 

Kapr na zelenině

Zdravější a velmi chutná varianta tradičního smaženého kapra.

 

Co je potřeba: porce kapra, mražená zeleninová směs, cibule, česnek, feferonka, hrášek a kukuřice, sýr Eidam 30 %, sůl, pepř, kmín, citrónová šťáva, olivový olej, alobal

 

Jak na to: Alobal potřeme olejem, rozprostřeme na něj zeleninovou směs. Na tu položíme porce kapra (ideálně filet bez kostí), osolíme, opepříme, posypeme kmínem, zakápneme citronem. Rozprostřeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, česnek na tenká kolečka a feferonku na slabé plátky. Přisypeme hrášek a kukuřici. Zasypeme strohaným sýrem, zakápneme olivovým olejem. Alobal pevně uzavřeme a pečeme cca 35–40 minut.

 

dieta-lehke-vanocni-menu-ii-archiv-nahled Tmavá vícezrnná bruscheta s kuřetem, cuketou a kari

Tip na večeři od Michala Suchánka, hlavního pekaře La Lorraine. 

 

Co je potřeba: 1 plátek tmavého vícezrnného chleba, 60 g kuřecích prsou, 10 g olivového oleje, 60 g cukety, 20 g omáčky Curry-Mango, sůl a pepř, příp. chilli paprička na ozdobu

 

Jak na to: Kuřecí prsa potřeme směsí z poloviny oleje, soli a pepře. Necháme 10 minut odležet, opečeme a nakrájíme na tenké plátky. Silnější plátky cuket osolíme, opepříme, potřeme zbylým olejem z obou stran a zprudka opečeme na grilovací pánvi. Na připravený plátek chleba střídavě klademe plátky kuřecího masa a cukety. Polijeme omáčkou a dle chuti posypeme nadrobno nasekanou chilli papričkou.

 

Pikantní jednohubky

Skvělý tip na chuťovky k vínu, kterým nikdo neodolá.

 

Co je potřeba: Président Emmental bloček, jahoda, chřest, čerstvě namletý pepř

 

Jak na to: Emmental nakrájíme na stejně velké kostičky, chřest na tenká kolečka a jahody na osminy. Na kostičky sýra položíme chřest, jahodu a posypeme čerstvě namletým pepřem.

 

Text: mob

Foto: archiv Hellman’s, La Lorraine

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse