11. dubna 2018
Jsem v práci radši, než doma. Co s tím?
Jste poslední dobou raději v práci, než doma? Pak dobře zvažte, proč tomu tak je a zkuste najít řeš
10. dubna 2018
Nemám orgasmus. Jsem opravdu frigidní?1
Více než deset žen ze sta nikdy nezažije orgasmus. Přitom to vůbec neznamená, že by byly frigidní!

30. června 2017
Lehké recepty pro horké dny
Kategorie: Dieta, Připojené tagy: koláč jidlo léto salát polévka recept
Když přijdou horka, na těžká jídla nemáme ani pomyšlení. Naopak s oblibou jíme ta, která jsou lehká a osvěžující. Potřebujete inspiraci? Přinášíme několik vyzkoušených receptů!
Když přijdou horka, většinou slábne i chuť k jídlu. Na těžké pokrmy nemáme ani pomyšlení, naopak oceníme lehké recepty. Takové, které jsou nejen osvěžující, ale ještě k tomu dietní!
Melounový salát
Lehký, netradiční, osvěžující.
Co je potřeba: Meloun, citron, červená cibule, olivový olej, olivy bez pecek, balkánský sýr, čerstvá máta a meduňka
Jak na to: Meloun nakrájíme na menší kostky, stejně jako sýr. Cibuli a olivy nakrájíme na kolečka, bylinky na větší kousky. Vše smícháme, zalijeme trochou olivového oleje a necháme cca 2 hodiny v lednici.
Studená okurková polévka
Skvělé a chutné osvěžení pro teplé letní dny.
Co je potřeba: ½ kg salátových okurek, 100 g řeckého jogurtu, 1 jarní cibulka, 1 stroužek česneku, citron, bílý pepř, sůl, ½ hrnku listů máty
Jak na to: Okurky oloupeme a nakrájíme na kousky, smícháme se všemi ingrediencemi kromě máty a rozmixujeme. Jakmile vznikne hladká polévka, přidáme mátu a mixujeme ještě jednou. Necháme uležet v lednici, a to alespoň 3 hodiny. Zdobíme lísky máty.
Grilovaný ananas
Výborný zákusek, pokud vás i v horku honí mlsná.
Co je potřeba: 1 ananas, 1 lžíce skořice, ½ lžíce třtinového cukru, 200 ml rumu
Jak na to: Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky. V míse smícháme rum, cukr a skořici se 100 ml vody. Ananas směsí potřeme a necháme alespoň hodinu odležet. Poté grilujeme z obou stran, potíráme rumovou směsí. Můžeme podávat se zmrzlinou.
Lehký limetkový koláč
Co je potřeba: Na korpus: 250 g máslových sušenek (i bezplepkových), 80 g másla, Na náplň: 150 g másla, 130 g třtinového cukru, 4 limetky (bez chemického postřiku), 5 žloutků, 1 celé vejce, Nahoru: 5 bílků a 75 g cukru krystal
Jak na to: Sušenky rozdrtíme (ideálně v mixéru či robotu), rozehřejeme máslo a smícháme se sušenkovou drtí. Směs nasypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem.
V hrnci rozpustíme máslo s třtinovým cukrem, přilijeme rozšlehané žloutky, šťávu a kůru z limetek a za stálého míchání na mírném plameni počkáme, až zhoustne. Poté nalijeme na sušenkovou drť a pečeme 20 minut na 170 stupňů. Ušleháme bílky s cukrem, naneseme na koláč a zapékáme (na 190–200 stupňů), dokud povrch nezezlátne. Necháme vychladnout, krájíme až studené.
Text: ino
Foto: Sxc.hu
Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!