vyhrajte-s-preventanem

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Lehké recepty na gril a k němu: Inspirujte se!

21. června 2018

Lehké recepty na gril a k němu: Inspirujte se!

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: gril jidlo léto dieta recept

preventan-mimiforum-banner

Chystáte se na letní grilování? Přinášíme malou inspiraci na recepty, které nejsou těžké, příliš kalorické, a přitom výborně chutnají!

Sýr na gril:


Mozzarella s citrónem, česnekem a bazalkou

 Co je potřeba: 4 ks mozzarelly Galbani, 2 stroužky česneku, 2 lžíce pokrájené ploché petržele, 1 lžička citrónové kůry, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, čerstvě drcený pepř, 6 listů bazalky

 

Jak na to: Oloupané stroužky česneku utřeme se solí a smícháme s citrónovou šťávou, citrónovou kůrou, olivovým olejem, pepřem, pokrájenou petrželí a bazalkou. Mozzarellu necháme okapat, potřeme připravenou směsí a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Zabalíme do navlhčeného pečícího papíru a potom do alobalu. Grilujeme z každé strany asi 7

minut.

 

Maso na gril:

Grilované krůtí maxikoule

 

Co je potřeba: 500 g mletého krůtího masa, 100 g strouhanky, 3 jarní cibulky jemně nasekané, 30ml citronové šťávy, hrst jemně nasekané čerstvé bazalky, 15 ml sojové omáčky, 1 stroužek česneku, chilli

 

Jak na to:  Všechny ingredience smícháme a řádně propracujeme prsty. Vytvarujeme asi osm stejně velkých koulí a každou zmáčkneme dlaní do tvaru vyšší placičky. Zakryjeme folii a dáme chvíli lednice. Masové bochánky potřeme olivovým olejem a dáme na gril. Grilujeme 3–4 minuty z každé strany. Podáváme s opečenými bramborami, grilovanou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.

 

dieta-lehke-dobroty-na-gril-ii-unilever-nahled Tip ke grilovanému masu:

Kukuřičné cupcakes s chorizem a česnekovo-bylinkovým krémem

 

Co je potřeba:

Korpus: 250 g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 větší vejce nebo 3 menší, 50 g rozpuštěného rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 200 ml podmáslí, sůl, pepř, 80 g nahrubo nastrouhaného tvrdého sýra (například ementálu nebo goudy), 150 g choriza, 1 jarní cibulka, větší hrst sladké konzervované kukuřice

Česnekovo-bylinkový krém: 1 balení česnekového sýra s bylinkami (přibližně 125 g), 70 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, plátky choriza na ozdobu

 

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 190 ˚C. Plech na muffiny vyložíme pečícími košíčky. V jedné míse prosajeme suché ingredience – mouku a kypřící prášek do pečiva. Do moučné směsi zašleháme mokré ingredience – vejce, rozpuštěný rostlinný tuk Hera máslová příchuť, podmáslí, sůl a pepř. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, chorizo pokrájené na kostičky, najemno nakrájenou jarní cibulku a kukuřici.  Košíčky plníme do 2/3 a pečeme 20 – 25 minut. Poté necháme 5 minut odpočívat, poté přendáme na chladící mřížku a nechám vychladnout. Na krém smícháme čerstvý sýr společně s Herou a zdobíme jím cupcakes.

 

Text: mob

Foto: Unilever ČR, Lactalis

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse