7. října 2019
Láska, nebo rodina? Vyplatí se vztah jen kvůli dětem?
Na otázku, zda se vyplatí držet vztah jen kvůli dětem, neexistuje jednoznačná odpověď. Záleží totiž
4. září 2019
Problém: Matka chce řídit náš vztah!
Případů, kdy chce matka řídit život svému dospělému dítěti, je víc, než si myslíte. I když jste dos

20. května 2015
Lehké dobroty z ředkviček. Tyto recepty vyzkoušejte!
Kategorie: Dieta, Připojené tagy: ředkvičky kalorie zdraví dieta zelenina recept
Držíte-li dietu, pak jsou pro vás ředkvičky přímo ideální! Jíst je můžete i večer, neobsahují totiž skoro žádné kalorie. Vybrali jsme pro vás pár zajímavých receptů.
Ředkvičky jsou nejen dobré a zdravé, ale také mají velmi málo kalorií. Pro dietu jsou ideální. S nimi totiž nepřiberete. Připravte si proto dobroty právě z ředkviček!
Ředkvičkový salát
Co je potřeba: 2 svazky ředkviček, 150 – 200 g tvrdého sýra s 20–30 % tuku, 200 g celeru, 1 zakysaná smetana light, 1 lžička dijónské hořčice, sůl, pepř, hrst petržele
Jak na to: Sýr a celer nastrouháme nahrubo, ředkvičky nakrájíme na kolečka. Smícháme a přidáme ostatní suroviny. Necháme chvíli odležet v chladu a můžeme podávat s celozrnným pečivem.
Salát z ředkviček a vajec
Co je potřeba: 2 svazky ředkviček (cca20 kusů), 6 vajec uvařených natvrdo, 3 lžíce majonézy (nejlépe Hellmans), pepř, pažitka, sůl
Jak na to: Ředkvičky nakrájíme na kolečka, vejce na malé kostky, spojíme majonézou. Přidáme sůl, pepř a pažitku. Podáváme s tmavým pečivem.
Salát s balkánským sýrem a ředkvičkami
Co je potřeba: 600 g uvařených salátových brambor, sůl, čerstvě drcený pepř, 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann‘s, 6 ředkviček, 100 g balkánského sýra, 1 malá cibulka (šalotka), snítka pažitky
Jak na to: Do mísy dáme uvařené brambory nakrájené na kostky a smícháme s cibulkou a ředkvičkami nakrájenými na tenké plátky. Přidáme tatarku, sůl, pepř a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme kostičky balkánského sýra. Necháme aspoň hodinu odležet a před servírováním posypeme nasekanou pažitkou.
Pohankovo-ředkvičkový salát
Co je potřeba: 1 šálek pohanky, 1 svazek ředkviček, 1 jarní cibulka, 2 polévkové lžíce kukuřice, 2 lžíce slunečnicových semínek, petrželová nať, sůl, olivový olej, ocet, citrónová šťáva
Jak na to: Pohanku uvaříme dle návodu, necháme vychladnout. Na pánvi na sucho opražíme slunečnicová semínka. V míse smícháme pohanku, opražená semínka, nakrájenou cibulku a ředkvičky, kukuřici a najemno nakrájenou petrželovou nať. Promícháme, dochutíme olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí a octem.
Večerní light salát
Co je potřeba: 1 brambora, svazek ředkviček, okurka, hlávkový salát, rajče, pažitka, light tvaroh a jogurt, olivový olej, sůl, pepř, 30 % tvrdý sýr
Jak na to: Bramboru očistíme kartáčkem, osušíme a propícháme na několika místech nožem či vidličkou. Na 4 min. dáme do mikrovlnky vařit na nejvyšší výkon. Jakmile je brambora uvařená, překrojíme ji napůl a položíme na ni plátek sýra. Můžeme dát krátce zapéct. Smícháme tvaroh s bílým jogurtem, přidáme do něj nastrouhanou ředkvičku, okurku a nakrájenou pažitku. Osolíme a opepříme. Dresinkem polijeme bramboru a položíme ji na salát připravený z rajčat a hlávkového salátu. Podáváme samostatně či s pečivem.
Text: ino
Foto: Sxc.hu
Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!