vyhrajte-s-preventanem

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Kapr 5x jinak – a bez smažení!

18. prosince 2013

Kapr 5x jinak – a bez smažení!

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: Štědrý večer kapr Vánoce dieta ryba recept

preventan-mimiforum-banner

Nejtradičnější sváteční úpravou kapra je pochopitelně smažení. Pokud se mu ale chcete vyhnout, anebo jen toužíte po změně, přinášíme pět originálních receptů, jak kapra připravit. 

Pečený kapr v pivu

Co je potřeba: Plátky kapra, máslo, láhev černého piva, česnek, sůl, kmín

Jak na to: Kapra vykostíme a nakrájíme na kousky i s kůží. Osolíme, posypeme kmínem a na plátky nakrájeným česnekem. Vše naskládáme do mísy a zalijeme pivem. Necháme marinovat. Ideálně 24 hodin předem uložíme do lednice. Nakonec opékáme na másle po obou stranách. Příprava je rychlá, kapr je vynikající, lehký a snadno stravitelný.

 

dieta-kapr-5x-jinak-ii-sxc-nahled Kapr ve vinné páře

Co je potřeba: porce kapra, bylinková sůl, červené víno (cca 150 ml na 4 porce), 50 g másla, rozmarýn, tymián, šalvěj, petržel.

Jak na to: Jednotlivé porce kapra ochutíme bylinkovou solí. Do hrnce dáme víno a čerstvé bylinky, přivedeme k varu, kapra vložíme na napařovací mřížku a v páře vaříme zhruba 10 minut. Hotové potřeme máslem, posypeme petrželkou a podáváme s vařeným bramborem.

 

Kapr na zelenině

Co je potřeba: Kapr, 3 papriky, 3 rajčata, 2 větší cibule, pór, brambory, sůl, sladká paprika, kmín

 Jak na to: Pekáček vytřeme olejem, pokryjeme brambory nakrájenými na plátky či na osminky, které posolíme, posypeme paprikou a kmínem. Přidáme všechnu nakrájenou zeleninu. Nahoru položíme posolené plátky kapra pokapané citronem. Posypeme je kmínem a poklademe plátky másla. Přikryjeme a pečeme v troubě, před dopečením odkryjeme.

 

Kapr v balíčku

Co je potřeba: Kapr, cibule, petržel, brambory, máslo, sůl, pepř, paprika, drcený kmín, směs zeleninového koření

Jak na to: Plátky kapra položíme na pečící papír, osolíme a opepříme. Posypeme nakrájenou cibulí a petrželí, okořeníme. Přidáme plátek másla a porci zabalíme do balíčku. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 20 minut. Podáváme s bramborem.

 

Pikantní kapr v alobalu

Co je potřeba: půl kapra, 6 stroužků česneku, cca 5 dkg žampionů, kari, sladká paprika, pepř, sůl, máslo, petržel

Jak na to: Česnek utřeme s cibulí, přidáme na drobno nakrájenou petrželovou nať a koření. Směsí kapra potřeme a necháme zhruba dvě hodiny v lednici. Připravíme si alobal. Žampiony nakrájíme na plátky, lehce opečeme, přidáme je ke kaprovi a společně zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě 15 až 20 minut.  Podáváme s bramborovou kaší.

 

Text: ino

Foto: Sxc.hu

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse