7. října 2019
Láska, nebo rodina? Vyplatí se vztah jen kvůli dětem?
Na otázku, zda se vyplatí držet vztah jen kvůli dětem, neexistuje jednoznačná odpověď. Záleží totiž
4. září 2019
Problém: Matka chce řídit náš vztah!
Případů, kdy chce matka řídit život svému dospělému dítěti, je víc, než si myslíte. I když jste dos

1. července 2011
Jehněčí žebírka z Marrákeše
Kategorie: Recepty, Připojené tagy: lékařská prohlídka zárodek embryo lunární měsíc žebírka jehněčí maso recepty recept
Experimentujete ráda s masem? Pak si zamilujete dnešní recept! Přesvědčíme vás, že i z jehněčího se dá vykouzlit zajímavý recept a nepotřebujete k tomu ani gril. Pokud se budete jehněčím žebírkům plně věnovat, odmění vás vynikající šťavnatostí a křehkostí.
PŘIPRAVTE SI
* 2× 750 g jehněčích žebírek
* 2 stroužky česneku
* 1 malá cibule
* 1 lžička mletého římského kmínu
* 1 lžíce mletého koriandru
* 1 lžíce sladké mleté papriky
* 1 lžíce mletého bílého pepře
* ½ lžičky kardamomu
* ½ lžičky mletého zázvoru
* ¼ hrnku olivového oleje
* 1 citron rozdělený na osminky
POSTUP
Od každého plátu žebírek odřízněte tukovou vrstvu a rozprostřete žebírka do pekáče. V misce smíchejte česnek a sůl a rozmačkejte na pastu. Nastrouhejte nahrubo cibuli, přimíchejte lžičku kmínu, koriandru, papriky, pepře, kardamomu, zázvoru a oleje. Vše pořádně spojte dohromady. Potřete masité části žebírek, ne kosti. Nechte v chladničce marinovat alespoň dvě hodiny. Poté je pečte v troubě a nezapomeňte je pravidelně otáček. Celková doba pečení by měla být zhruba půl hodiny, ale záleží na vás, jak moc chcete mít žebírka propečená. Po dopečení je nechte chvíli odpočinout na misce a nakrájejte na jednotlivá žebra, která budou mít podobu kotletky. Upravte na talíři s pomocí jednotlivých dílů citronu.
RÁMEČEK
Zajímavost MIMIFORA
Proč právě…
…jehněčí
Jedná se o maso z velmi mladých ovcí žijících zhruba do půl roku. Má podobné vlastnosti jako skopové nebo kůzlečí maso, chutí se velmi podobá směsi mezi hovězím a králičím masem. Je to velice kvalitní maso, vyrostlé díky mateřskému mléku a čerstvé pastvě, proto je plné živin a velice zdravé.
Text: asm
Foto: Ingimage.com
Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!