7. října 2019
Láska, nebo rodina? Vyplatí se vztah jen kvůli dětem?
Na otázku, zda se vyplatí držet vztah jen kvůli dětem, neexistuje jednoznačná odpověď. Záleží totiž
4. září 2019
Problém: Matka chce řídit náš vztah!
Případů, kdy chce matka řídit život svému dospělému dítěti, je víc, než si myslíte. I když jste dos

30. října 2013
Hubneme s dýněmi
Kategorie: Dieta, Připojené tagy: dýně halloween hubnutí dieta recept
Dýně k podzimu neodmyslitelně patří. Kromě toho, že jsou krásnou dekorací, jsou zdravé, plné vitaminů a minerálů, a také nízkokalorické. Přímo ideální pro dietu.
Ostropestřec Farmax Plus
Ostropestřec Plus Farmax® je přírodní přípravek z rostlinných výtažků. Obsahuje standardizovaný extrakt z plodů ostropestřce mariánského a klanoprašky čínské.
Jeden ze symbolů podzimu a v zahraničí hlavně aktuálního Halloweenu, to je dýně. Jenže kromě toho, že ji můžeme obdivovat jako výzdobu u domů i zahrádek, je dýně skvělá i na dietu. Odborníci ji doporučují nejen lidem, kteří chtějí zhubnout, ale i všem, kdo mají problémy s ledvinami.
Dýně plná vitaminů
Velkou výhodou dýně je vysoký, až 90 %, obsah vody, a také vysoký podíl vlákniny. Kromě toho obsahuje velké množství vitaminů a minerálů. Především vitamin C, vitaminy skupiny B (B1 a B2), kyselinu pantotenovou a nikotinovou či minerály železo, hořčík, draslík a měď.
MIMIFORUM zjistilo:
Dýně a dieta
- Je nízkokalorická. 100 g dýně obsahuje zhruba 14 kalorií.
- Díky vysokému obsahu vody působí močopudně a čistí ledviny.
- Obsažená vláknina zasytí, navíc zrychlí peristaltiku střev a zlepší trávení.
- Působí detoxikačně. Na obsaženou vlákninu se vážou toxiny, které se pak vylučují z těla ven. Dokáže vyčistit organismus od toxických látek.
- Obsahuje lipolytický enzym, který napomáhá štěpení tuků. Ty jsou pak vylučovány z těla ven.
Dýně v kuchyni
Dýně by se na podzim měla stát pravidelnou součástí jídelníčku. Je nejen zdravá a dietní, ale také velmi chutná – pokud najdete dobrý recept. Přinášíme dva tipy, jak ji v kuchyni upravit. Jako přílohu, anebo výbornou polévku.
Dýňová kaše
Zhruba 20 dkg oloupané a nakrájené dýně hokkaidó vaříme se třemi bramborami doměkka. Jakmile změkne, slijeme vodu, přidáme žloutek a chvíli povaříme. Dochutíme solí a rozmarýnem, pošťoucháme, anebo mixujeme na kaši. Podáváme jako přílohu k masu.
Dýňová polévka
Dýni oloupeme, nakrájíme na kousky. Přidáme nakrájenou cibuli, poté celer a mrkev, vše krátce orestujeme na olivovém oleji. Podlijeme vodou a přidáme koření – kari, chilli, drcený kmín a sůl, mletý pepř, bobkový list, tymián a nakonec zeleninový bujon. Vaříme, dokud není zelenina měkká. Poté vyjmeme bobkové listy a rozmixujeme. Dle požadované konzistence můžeme přidat vodu. Do hrnce hotové polévky můžeme vmíchat celou zakysanou smetanu, anebo přidat lžíci přímo do talíře.
Text: ino
Foto: Sxc.hu
Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!