7. října 2019
Láska, nebo rodina? Vyplatí se vztah jen kvůli dětem?
Na otázku, zda se vyplatí držet vztah jen kvůli dětem, neexistuje jednoznačná odpověď. Záleží totiž
4. září 2019
Problém: Matka chce řídit náš vztah!
Případů, kdy chce matka řídit život svému dospělému dítěti, je víc, než si myslíte. I když jste dos

1. července 2011
Hovězí plátky marinované pálenkou
Kategorie: Recepty, Připojené tagy: správné použítí těhotenský test marináda plátky maso hovězí recepty recept
Hovězí maso je v naší kuchyni využívané především do gulášů nebo ve formě steaků na grily. Navíc se mu spousta žen vyhýbá, protože z něj není snadné udělat rychle kvalitní pokrm. Ovšem pozor, s naším dnešním receptem se stanete královnou chutného obědu právě vy!
PŘIPRAVTE SI (4 porce)
* 4 silnější plátky hovězího masa
* 4 lžíce whisky nebo brandy
* 2 lžíce sójové omáčky
* 1 lžíci tmavě hnědého cukru
* sůl, pepř
* olivový olej, plátky rajčat, snítky petrželky
POSTUP
Plátky masa na okrajích lehce nařízněte několika mělkými řezy, aby se při opékání nekroutily. Whisky nebo brandy, sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř míchejte v misce, dokud se cukr nerozpustí. Směsí přelijte plátky masa a přikryjte potravinářskou fólií a marinujte v ledničce minimálně 2 hodiny. Předehřejte troubu na 200 °C, plátky masa vyskládejte na plech a pozvolna pečte cca 25 minut – záleží na vás, jak moc chcete mít maso propečené (je-li maso propečené, bude z něj vytékat jasná, čirá šťáva). Na pánvi rozpalte olej a opečte 1–2 minuty plátky rajčat. Maso i rajčata upravte na nahřátých talířích, ozdobte snítkami petrželky. Jako přílohu můžete podávat opečený chléb, potřený česnekem.
Zajímavost MIMIFORA
Proč právě…
…hovězí
Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin (jedná se o aminokyseliny, které jsou potřebné pro organizmus, ale ten si je sám nedokáže vytvářet), železa (v organismu nám zajišťuje přenos kyslíku k buňkám) a vitamínu B2 (jeho zvýšený příjem je důležitý po užívání antibiotik, antikoncepce nebo u lidí trpících cukrovkou).
RÁMEČEK
Tajný kulinářský tip
Pokud na každý plátek právě dopečeného masa dáte kousek bylinkového másla, získá maso originální a velice specifickou chuť. Bylinkové máslo si rychle připravíte tak, že do kostky obyčejného másla povoleného v pokojové teplotě zamícháte tři lžíce čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, bazalka, oregano, estragon), přidejte jeden stroužek jemně pokrájeného česneku, půl lžičky čerstvého namletého pepře a vše v misce utřete do pěny a poté nechte opět ztuhnout v ledničce.
Text: asm
Foto: Slovart
Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!