banner-maxicor-miniforum-809x292

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Newsletter

Chcete být informováni o novinkách z mimiforum.cz?
Zadejete zde svoji emailovou adresu.

Grilujeme sýry. Co nejdietněji!

15. července 2015

Grilujeme sýry. Co nejdietněji!

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: mozzarella Grilování dieta recept sýr

preventan-mimiforum-banner

Grilovat nemusíte jen maso. Na grilu jsou totiž skvělé i sýry! A královnou mezi nimi je mozzarella, kterou si můžete vychutnat i v light verzi pro štíhlou linii.

Mozzarella v cuketě

Potřebujete: 4 ks mozzarelly Galbani, 4 lžíce olivového oleje, lžíce drceného pepře, 2 stroužky česneku, 2 větvičky citrónového tymiánu, 150 ml rajčatové šťávy

 

Jak na to: Z každé cukety okrojíme podélně pomocí škrabky 8 tenkých plátků. Zbytek cukety nakrájíme na kostičky. V pánvi nahřejeme polovinu oleje, přidáme kostičky cukety, osolíme, přidáme lístky tymiánu, jemně pokrájený česnek, zalijeme rajčatovou šťávou a podusíme do měkka. Mozzarellu necháme okapat, rozkrojíme na čtvrtiny, potřeme lehce olejem a opepříme. Každou čtvrtinu obtočíme plátkem cukety a napíchneme na špíz – pokud použijeme dřevěné nebo bambusové špejle, musíme je na hodinu předem namočit do studené vody.  Jednotlivé čtvrtiny můžeme grilovat samostatně nebo je napíchat po dvou na jeden špíz. Grilujeme asi 2 – 3 minuty z každé strany, dokud mozzarella nezačala téct a podáváme s dušenou cuketou, listy salátu a cherry rajčátky.

 

Tip MIMIFORA:


Mozzarella je na gril skvělá! Během grilování totiž změní svoji konzistenci a příjemně se rozteče. A kdo si hlídá štíhlou linii, může si mozzarellu vychutnat také v light verzi!

 

Mozzarella v pikantním chorizu

Potřebujete: 4 ks mozzarelly Galbani, 120 g tence krájeného pikantního choriza , šálek pokrájené ploché petržele, 1 stroužek česneku, ½ červené cibule, 4 lžíce červeného vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, lžička oregana

 

Jak na to: Mozzarellu necháme okapat, rozkrojíme na polovinu, obtočíme plátky choriza a spíchneme kovovou jehlou. V misce smícháme olej s octem, přidáme utřený česnek se solí, jemně pokrájenou cibuli, pokrájenou petržel a oregano. Mozzarellu grilujeme asi 5 minut z každé strany a podáváme se salsou.

 

dieta-grilujeme-syry-ii-archiv-nahled Mozzarella s pastou z ančoviček a kaparů

Potřebujete: 4 ks mozzarelly Galbani, 30 g ančoviček, 5 ks černých oliv, ½ lžičky pomerančové kůry, lžíce pomerančové šťávy, 6 listů bazalky, 4 lžíce olivového oleje, 16 plátků ciabatty

 

Jak na to: V sekacím strojku nasekáme ančovičky, kapary, pomerančovou kůru se šťávou a olivami na pastu.  Přendáme do misky a přimícháme jemně pokrájenou bazalku. Ciabattu lehce potřeme z obou stran olejem a krátce ogrilujeme. Mozzarellu necháme okapat a rozkrojíme na polovinu. Řez potřeme pastou a položíme přes dva plátky grilované ciabatty, položíme na alobalu, potřeme zbylou pastou, pokapeme olivovým olejem, překryjeme kouskem pečícího papíru a zabalíme do alobalu. Posadíme na gril nejprve mozzarellou dolů a po asi 4 minutách otočíme. Grilujeme další 3 minuty.

 

Text: mob
Foto: archiv Lactalis

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse
Váš email:
Heslo:
Horoskop
Vítáme nová miminka
Dítě Uživatelka Termín
Xaverius
Soběslav
stefanZítra
Dítě Uživatelka Termín
Gabriella
kdfin08.02.2018
Saskie
Stela
stefan24.01.2018
Tereza
Tara
stefan24.01.2018
Dítě Uživatelka Datum
Martin
jarinka26.06.
Přemysl
jesenka3323.08.
Ondřej
Uzlíček10.08.
Přidat svůj termín »
Vaše příspěvky
Vaše poslední fotopříspěvky
NÁŠ POKLAD
NÁŠ POKLAD
Od uživatele: Aleki
profilová fotka
profilová fotka
Od uživatele: Natálka Kresbová
Miláček Péťa
Miláček Péťa
Od uživatele: Petulinka
Anketa