darkove-baleni

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
Newsletter

Chcete být informováni o novinkách z mimiforum.cz?
Zadejete zde svoji emailovou adresu.

Grilujeme sýry. Co nejdietněji!

15. července 2015

Grilujeme sýry. Co nejdietněji!

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: mozzarella Grilování dieta recept sýr

preventan-mimiforum-banner

Grilovat nemusíte jen maso. Na grilu jsou totiž skvělé i sýry! A královnou mezi nimi je mozzarella, kterou si můžete vychutnat i v light verzi pro štíhlou linii.

Mozzarella v cuketě

Potřebujete: 4 ks mozzarelly Galbani, 4 lžíce olivového oleje, lžíce drceného pepře, 2 stroužky česneku, 2 větvičky citrónového tymiánu, 150 ml rajčatové šťávy

 

Jak na to: Z každé cukety okrojíme podélně pomocí škrabky 8 tenkých plátků. Zbytek cukety nakrájíme na kostičky. V pánvi nahřejeme polovinu oleje, přidáme kostičky cukety, osolíme, přidáme lístky tymiánu, jemně pokrájený česnek, zalijeme rajčatovou šťávou a podusíme do měkka. Mozzarellu necháme okapat, rozkrojíme na čtvrtiny, potřeme lehce olejem a opepříme. Každou čtvrtinu obtočíme plátkem cukety a napíchneme na špíz – pokud použijeme dřevěné nebo bambusové špejle, musíme je na hodinu předem namočit do studené vody.  Jednotlivé čtvrtiny můžeme grilovat samostatně nebo je napíchat po dvou na jeden špíz. Grilujeme asi 2 – 3 minuty z každé strany, dokud mozzarella nezačala téct a podáváme s dušenou cuketou, listy salátu a cherry rajčátky.

 

Tip MIMIFORA:


Mozzarella je na gril skvělá! Během grilování totiž změní svoji konzistenci a příjemně se rozteče. A kdo si hlídá štíhlou linii, může si mozzarellu vychutnat také v light verzi!

 

Mozzarella v pikantním chorizu

Potřebujete: 4 ks mozzarelly Galbani, 120 g tence krájeného pikantního choriza , šálek pokrájené ploché petržele, 1 stroužek česneku, ½ červené cibule, 4 lžíce červeného vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, lžička oregana

 

Jak na to: Mozzarellu necháme okapat, rozkrojíme na polovinu, obtočíme plátky choriza a spíchneme kovovou jehlou. V misce smícháme olej s octem, přidáme utřený česnek se solí, jemně pokrájenou cibuli, pokrájenou petržel a oregano. Mozzarellu grilujeme asi 5 minut z každé strany a podáváme se salsou.

 

dieta-grilujeme-syry-ii-archiv-nahled Mozzarella s pastou z ančoviček a kaparů

Potřebujete: 4 ks mozzarelly Galbani, 30 g ančoviček, 5 ks černých oliv, ½ lžičky pomerančové kůry, lžíce pomerančové šťávy, 6 listů bazalky, 4 lžíce olivového oleje, 16 plátků ciabatty

 

Jak na to: V sekacím strojku nasekáme ančovičky, kapary, pomerančovou kůru se šťávou a olivami na pastu.  Přendáme do misky a přimícháme jemně pokrájenou bazalku. Ciabattu lehce potřeme z obou stran olejem a krátce ogrilujeme. Mozzarellu necháme okapat a rozkrojíme na polovinu. Řez potřeme pastou a položíme přes dva plátky grilované ciabatty, položíme na alobalu, potřeme zbylou pastou, pokapeme olivovým olejem, překryjeme kouskem pečícího papíru a zabalíme do alobalu. Posadíme na gril nejprve mozzarellou dolů a po asi 4 minutách otočíme. Grilujeme další 3 minuty.

 

Text: mob
Foto: archiv Lactalis

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse
Váš email:
Heslo:
Horoskop
Vítáme nová miminka
Dítě Uživatelka Termín
Antonín
mamybaby14.12.2016
Jaroslav
Izabela
italka29.09.2016
Nikola
Pavla03.10.2015
Dítě Uživatelka Datum
Lucie
lussy01.12.
Alexandr
skyline02.12.
Adam
KarelZítra
Přidat svůj termín »
Vaše příspěvky
Vaše poslední fotopříspěvky
NÁŠ POKLAD
NÁŠ POKLAD
Od uživatele: Aleki
profilová fotka
profilová fotka
Od uživatele: Natálka Kresbová
Miláček Péťa
Miláček Péťa
Od uživatele: Petulinka
Anketa