7. října 2019
Láska, nebo rodina? Vyplatí se vztah jen kvůli dětem?
Na otázku, zda se vyplatí držet vztah jen kvůli dětem, neexistuje jednoznačná odpověď. Záleží totiž
4. září 2019
Problém: Matka chce řídit náš vztah!
Případů, kdy chce matka řídit život svému dospělému dítěti, je víc, než si myslíte. I když jste dos

15. července 2015
Grilujeme sýry. Co nejdietněji!
Kategorie: Dieta, Připojené tagy: mozzarella Grilování dieta recept sýr
Grilovat nemusíte jen maso. Na grilu jsou totiž skvělé i sýry! A královnou mezi nimi je mozzarella, kterou si můžete vychutnat i v light verzi pro štíhlou linii.
Mozzarella v cuketě
Potřebujete: 4 ks mozzarelly Galbani, 4 lžíce olivového oleje, lžíce drceného pepře, 2 stroužky česneku, 2 větvičky citrónového tymiánu, 150 ml rajčatové šťávy
Jak na to: Z každé cukety okrojíme podélně pomocí škrabky 8 tenkých plátků. Zbytek cukety nakrájíme na kostičky. V pánvi nahřejeme polovinu oleje, přidáme kostičky cukety, osolíme, přidáme lístky tymiánu, jemně pokrájený česnek, zalijeme rajčatovou šťávou a podusíme do měkka. Mozzarellu necháme okapat, rozkrojíme na čtvrtiny, potřeme lehce olejem a opepříme. Každou čtvrtinu obtočíme plátkem cukety a napíchneme na špíz – pokud použijeme dřevěné nebo bambusové špejle, musíme je na hodinu předem namočit do studené vody. Jednotlivé čtvrtiny můžeme grilovat samostatně nebo je napíchat po dvou na jeden špíz. Grilujeme asi 2 – 3 minuty z každé strany, dokud mozzarella nezačala téct a podáváme s dušenou cuketou, listy salátu a cherry rajčátky.
Tip MIMIFORA:
Mozzarella je na gril skvělá! Během grilování totiž změní svoji konzistenci a příjemně se rozteče. A kdo si hlídá štíhlou linii, může si mozzarellu vychutnat také v light verzi!
Mozzarella v pikantním chorizu
Potřebujete: 4 ks mozzarelly Galbani, 120 g tence krájeného pikantního choriza , šálek pokrájené ploché petržele, 1 stroužek česneku, ½ červené cibule, 4 lžíce červeného vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, lžička oregana
Jak na to: Mozzarellu necháme okapat, rozkrojíme na polovinu, obtočíme plátky choriza a spíchneme kovovou jehlou. V misce smícháme olej s octem, přidáme utřený česnek se solí, jemně pokrájenou cibuli, pokrájenou petržel a oregano. Mozzarellu grilujeme asi 5 minut z každé strany a podáváme se salsou.
Mozzarella s pastou z ančoviček a kaparů
Potřebujete: 4 ks mozzarelly Galbani, 30 g ančoviček, 5 ks černých oliv, ½ lžičky pomerančové kůry, lžíce pomerančové šťávy, 6 listů bazalky, 4 lžíce olivového oleje, 16 plátků ciabatty
Jak na to: V sekacím strojku nasekáme ančovičky, kapary, pomerančovou kůru se šťávou a olivami na pastu. Přendáme do misky a přimícháme jemně pokrájenou bazalku. Ciabattu lehce potřeme z obou stran olejem a krátce ogrilujeme. Mozzarellu necháme okapat a rozkrojíme na polovinu. Řez potřeme pastou a položíme přes dva plátky grilované ciabatty, položíme na alobalu, potřeme zbylou pastou, pokapeme olivovým olejem, překryjeme kouskem pečícího papíru a zabalíme do alobalu. Posadíme na gril nejprve mozzarellou dolů a po asi 4 minutách otočíme. Grilujeme další 3 minuty.
Text: mob
Foto: archiv Lactalis
Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!