7. října 2019
Láska, nebo rodina? Vyplatí se vztah jen kvůli dětem?
Na otázku, zda se vyplatí držet vztah jen kvůli dětem, neexistuje jednoznačná odpověď. Záleží totiž
4. září 2019
Problém: Matka chce řídit náš vztah!
Případů, kdy chce matka řídit život svému dospělému dítěti, je víc, než si myslíte. I když jste dos

25. července 2017
Grilujeme co nejvíce dietně
Kategorie: Dieta, Připojené tagy: Grilování kalorie jidlo dieta zelenina
Držíte dietu a chcete grilovat? Zkuste to co nejvíce dietně! Třeba s libovým kuřecím masem a zeleninou.
Aspenzym
· Doplněk stravy.
· Multienzymový přípravek (amyláza, lipáza, proteáza, laktáza, celuláza, betain).
· Základní funkce obsažených složek enzymů: amylázy – enzymy štěpící cukry, lipázy – štěpící tuky, proteázy – štěpící bílkoviny.
Chystáte se grilovat a víte, že si příliš tučné a mastné jídlo nemůžete dovolit, protože hubnete? Přinášíme pár tipů a receptů, po kterých nepřiberete.
Kuřecí špízy
Co je potřeba: kuřecí řízky (prsní, stehenní), zelenina – lilek, kedlubna, cibule, paprika, česnek, brambory, koření – grilovací česnekové a klasické, sůl, grilovací hořčice, olej
Jak na to: Maso nakrájíme na kousky, posypeme grilovacím kořením, posolíme, přidáme lžíci grilovací hořčice, zakápneme olejem. Dáme uležet do lednice. Brambory uvaříme ve slupce (ne úplně do měkka), nakrájíme neloupané na plátky. Stejně tak krájíme i lilek a kedlubnu, vše posypeme grilovacím česnekovým kořením, přidáme rozmačkaný česnek (množství dle libosti), zakápneme olejem a opět dáme do lednice uležet, nejlépe přes noc. Na špejle střídavě napichujeme maso a zeleninu, přidáme ještě na kolečka nakrájenou cibuli a papriku na kousky a grilujeme.
Grilovaný lilek se špenátovým přelivem
Co je potřeba: lilek, 1 cibule, 130 g čerstvého špenátu, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého jogurtu, ¼ lžičky kurkumy, 1 stroužek česneku, 1 lžička citronové šťávy, sůl a pepř
Jak na to: Na oleji opečeme najemno nasekanou cibulku, přidáme kurkumu, scezené rozinky, promícháme a směs necháme vychladnout. Špenát omyjeme a na cca 20 vteřin spaříme vroucí osolenou vodou. Propláchneme studenou vodou, opatrně vymačkáme, posekáme a dáme do mísy. Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme vychladlou cibulovou směs a vše spojíme se špenátem. Grilujeme lilek a podáváme se špenátovým dipem.
Tipy MIMIFORA:
Jak grilovat dietně
- Volte kuřecí či krůtí maso, raději si odpusťte vepřové, či dokonce bůček. Maso předem naložte např. do jogurtu a česneku.
- Grilujete-li kuřecí stehna či křídla, stáhněte z nich kůži. Tuk, který kape do uhlíků, se totiž může rozkládat na karcinogenní látky. Navíc kůže dietní nejsou.
- Maso zabalte do alobalu, tak jej před škodlivinami ochráníte. Stejnou službu udělá i alobalová miska.
- Místo pečiva si k pochoutkám z grilu dopřejte zeleninový salát. Zeleniny snězte co nejvíce. Je zdravá a málo kalorická. Navíc vám zaplní žaludek.
- Při dietě je vhodné olej v marinádě nahradit bílým jogurtem, který smícháte s libovolným kořením či bylinkami.
Text: asm
Foto: Sxc.hu
Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!