vyhrajte-s-preventanem

jpg3encyklopedie-banner

banner-folgravid3

Tipy
5 receptů na dietní letní dezerty

7. srpna 2013

5 receptů na dietní letní dezerty

Kategorie: Dieta, Připojené tagy: dezert ovoce léto dieta recept

preventan-mimiforum-banner

V létě máme k dispozici spoustu sezónního ovoce, a tak je škoda jej nevyužít. Přinášíme několik receptů na lehké letní a dietní dezerty.

Dietní jogurtový koláč s ovocem

Snadná příprava, dietní složení, navíc nabízí možnost využití sezónního ovoce.

Co je potřeba: 2 bílé jogurty, 1 kelímek třtinového cukru, 2 kelímky špaldové mouky, 1 vejce, půl balíčku bezfosfátového kypřícího prášku, ovoce. Na posypku: celozrnná nebo špaldová mouka, třtinový cukr, olivový olej

Jak na to: Všechny suroviny smícháme a těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto rozložíme ovoce a posypeme posypkou. Pečeme na 180 stupňů asi půl hodiny.

Dietní jablečný závin dieta-5-dietnich-receptu-na-letni-dezerty-i-sh-nahled

Jednoduchý dietní závin, kde zužitkujete jablka.

Co je potřeba: 200 g husté nízkotučné smetany, 200 g celozrnné mouky, špetka soli, 250 g jablek, skořice, ořechy, hrozinky

Jak na to: Smícháme smetanu, mouku a sůl, vypracujeme těsto, které rozválíme, a poklademe nastrouhanými jablky smíchanými s rozinkami skořicí a ořechy. Zavineme, potřeme vodou a pozvolna pečeme, cca 40 minut na 160°.

Dietní müsli

Nepečený, rychlý a výborný dort z müsli.

Co je potřeba: 1 balení čokoládových cereálií (např. Fitness), sezónní ovoce dle chuti (případně kompot 250 ml), 450 g nízkotučného tvarohu, 12 lžic mléka, 3 lžíce kakaa

Jak na to: Na dno dortové formy vkládáme postupně ve vrstvách: cereálie, ovoce, tvaroh smíchaný s mlékem a kakaem. Vrstvy opakujeme, dokud není forma plná. Nakonec posypeme kakaem, můžeme dozdobit hoblinkami z hořké čokolády. Necháme vychladnout přes noc v lednici.

Ovocný letní dezert

Snadný, nepečený, s využitím sezónního ovoce.

Co je potřeba: čerstvé ovoce, tvaroh, biosirup z agave, želatina rozpustná, kůra z 1/2 citronu

Jak na to: Rozpusťte dva pytlíčky želatiny a přidejte 3 lžíce sirupu. Do mísy rozložte ovoce a zalijte je třetinou želatiny. Poté vše potřete směsí z ušlehaného tvarohu, 2 lžic sirupu z agave a citrónové kůry. Opět poklaďte ovocem a zalijte další třetinou želatiny. Nechte cca 10 min. zchladnout a poklaďte dalším ovocem. Zalijte zbytkem želatiny. Nechejte v lednici vychladnout, a to alespoň 30 minut.

Text: asm

Foto: Shutterstock.com

5 Posledních příspěvků v diskusi

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstoupit do diskuse >>

Související články a diskuse